logo-liggend-wit-donkerblauw

Bovenaan Google in 10 stappen

Als organisatie wil je gevonden worden. Of je nu een stichting bent of een online shop voor petten, het zoeken gebeurt op internet. Google is daarin al jaren de meest geliefde zoekmachine, omdat deze gebruiksvriendelijk is en al een beetje met de zoeker meedenkt. Zo geeft Google bij zoekopdrachten al een suggestie over wat je wellicht zoekt en geeft je nadat je op enter hebt gedrukt een lijst met websites die het beste bij je zoekopdracht passen. En ja, je wil dan wel dat jouw website op die eerste pagina staat. Of liever, helemaal bovenaan. Hoe je dat doet? Onder meer met een online marketing bureau en de volgende 10 tips.

google zoekmachine zoekopdracht

1. Google-vriendelijke website

Op internet zijn heel veel mogelijkheden te vinden om je eigen website te bouwen. Kies een manier uit die door Google gemakkelijk kan worden bekeken. Zorg tevens dat de website technisch goed in elkaar steekt. Dat helpt met het opbouwen van je ranking.

2. Slimme zoekwoorden

Google gaat op je website met botjes op zoek naar de termen waarop je website gevonden zal gaan worden. Woorden die frequent voorkomen, zoals je bedrijfsnaam en producten, worden opgenomen in de database. Daarnaast kun je in je teksten woorden of zinsneden opnemen waarop je gevonden wil worden. Stel je hebt een juicebar in Utrecht, dan gebruik je regelmatig het zinnetje ‘vers geperste sappen in Utrecht’, zodat Google dit opneemt in de zoekwoorden. Dit is de basis van SEO (Search Engine Optimalization).

3. Geef afbeeldingen een duidelijke naam

Wist je dat Google tegenwoordig ook op afbeeldingen en video’s zoekt? Kies de bestandsnamen daarom ook SEO-vriendelijk voor een betere vindbaarheid, zodat ze bovenaan de zoekpagina komen te staan.

4. Plaats kwalitatieve content

In den beginne van het internet kon je gevonden worden door een pagina vol te zetten met zoekwoorden, zonder inhoudelijk iets te vertellen. Leuk voor je ranking, niet voor je publiek. Google pakt dit daarom tegenwoordig helemaal anders aan, want het wil kwaliteit zien. Een tekst moet dus leesbaar zijn en inhoudelijk aantrekkelijk. Een tekstschrijver en online marketing bureau kunnen je hierbij helpen.

5. Verzamel links

Google wil weten of jij ook op andere sites te vinden bent en daarom is het goed om de link naar je website op andere pagina’s te laten plaatsen. Bijvoorbeeld op Startpagina’s, maar ook in blogs op andere websites. Dat helpt.

6. Kies een goede titel

Wist je dat Google ook de kop van je artikelen bekijkt? Deze wordt immers geplaatst in de zoekresultaten. Maak deze titel dus niet te lang, maar wel lading dekkend, zodat een potentiële bezoeker nieuwsgierig wordt naar de inhoud.

7. Zorg voor tussenkopjes

Net als titels neemt Google ook zoekwoorden mee uit tussenkopjes, vooral als deze duidelijk zijn gemarkeerd. Zorg dus dat je de zoekwoorden ook enkele keren in de tussenkopjes meeneemt voor een betere vindbaarheid.

8. Plaats geregeld nieuwe content

Nieuw product? Iets te vieren? Of heb je wat anders te melden als organisatie of bedrijf? Zet het op je website. Nieuwe content maakt de zoekbotjes van Google nieuwsgierig en zo blijf je op de radar van de zoekmachine. Zorg wel dat de content altijd past bij je website.

9. Vraag je niet af wat Google wil

Als je je constant bezighoudt of iets je hoger in Google gaat brengen, dan maak je geen goede, gebruiksvriendelijke website. Het is juist belangrijk om kwaliteit voorrang te geven. Bouw dus eerst de site, zorg voor kwalitatieve content en ga dan pas die content optimaliseren voor zoekmachines.

10. Blijf doorgaan

Google verandert zo nu en dan zijn algoritmes en wijze van zoeken. Dat deed het in het verleden en dat zal in de toekomst ook wel zo blijven. Blijf dus altijd doorgaan met het optimaliseren van je website door middel van de juiste zoekwoorden en vooral goede content. En bij twijfel schakel je altijd de hulp in van een professional, zoals een online marketing bureau.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.