logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bugs Bunny Builders Bouwplan: Zo bouw je een fort van dekens

Klaar om te gaan bouwen? We gaan aan de slag met je eigen fort van dekens! Net als Bugs en Lola, die samen met de Looney Builders bouwploeg grote en maffe bouwprojecten aangaan, dagen wij jou uit om ook om je eigen dekenfort te maken. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een stappenplan gemaakt van het bouwplan.

Bouwplan

 1. Verzamel de volgende basis benodigdheden:
  a. Zoveel kussens als je maar kan vinden
  b. 4x tafel stoelen.
  c. Één of meerdere grote dekbedden en lakens.
  d. Een bakje wasknijpers.
  e. Verlichting, bijvoorbeeld kerstlampjes.
 2. Maak een ruim vierkant vrij in de kamer: zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om het fort te bouwen.
 3. Aan ieder uiteinde zet je een tafelstoel: deze zijn de hoge palen van het fort en helpen om de dekenhoes op zijn plaats te houden.
 4. Plaats de grote dekbedhoes over de tafelstoelen: dit is het dak van het fort.
 5. Zorg ervoor dat de hoeken van de dekbedhoes goed om de tafelstoelen heen zitten, zodat de constructie stevig blijft staan: gebruik de wasknijpers om de dekenhoes vast te maken aan de tafelstoelen.
 6. Maak de ingang van het fort door een kleine opening te maken aan de voorkant van het fort, bijvoorbeeld door de dekenhoes op te vouwen en vast te maken met wasknijpers: dit is de toegang tot jouw fort.
 7. Decoreer het fort van binnen en van buiten met kussens, knuffels en andere leuke items: dit maakt het extra gezellig binnenin het fort. Vergeet ook niet om je verlichting een goede plek te geven zodat je binnenin je fort alles nog kan zien.
 8. Ga lekker spelen en relaxen in jullie zelfgebouwde fort! Dit is het leukste gedeelte: geniet van jullie eigen creatie en gebruik het om lekker te spelen, te ontspannen of gewoon gezellig samen te zijn.

Als extra inspiratie kun je altijd kijken naar jouw favoriete Bugs Bunny Builders afleveringen. Deze worden elke dag om 16:00 uur uitgezonden op Cartoonito. Hierin zitten misschien nog wat leuke extra ideeën die jullie kunnen gebruiken voor jullie eigen project. Veel plezier met bouwen en spelen!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.