logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bouw je eigen LEGO avontuur: Jurassic World

LEGO is en blijft fantastisch. Ikzelf ben een 40+-er en kan nog altijd plezier beleven aan het bouwen van nieuwe sets. Veel tijd heb ik er niet meer voor, maar het is wel leuk. Naast het volgen van instructies voor het maken van unieke voorwerpen, kun je met LEGO natuurlijk ook je fantasie de vrije loop laten. En dat is precies wat ze je bij Bouw je eigen LEGO Avontuur: Jurassic World willen laten ontdekken. Zelf dingen bouwen, maar dan volgens bepaalde ideeën.

Dinosaurussen alom!

Door het boek heen beleef je verschillende momenten die in het Jurassic World pretpark heel normaal zijn.Voedertijd, het gevangen houden van de dinosauriërs, de communicatiemiddelen op orde houden… maar er gebeuren natuurlijk ook mysterieuze en verrassende dingen. Zo is her in dit boek het mysterie van de Vriendelijke Reus en ontsnapt de Pteranodon uit zijn verblijf! Het is bijzonder knap dat ze deze avonturen vertellen, zonder ze heel uitgebreid uit de doeken te doen. Het draait tenslotte toch om het bouwen van je eigen LEGO avontuur, dus de belangrijkste aandachtspunten liggen bij het bouwen.

Inspireren

Daarvoor wordt het avontuur aan je voorgesteld middels grote platen, waarbij de verschillende LEGO bouwsels duidelijk naast elkaar zijn geplaatst. Ze worden groot getoond, met af en toe een kadertje om je op leuke details te wijzen. Jij kunt ze dan nabouwen… min of meer. Exacte stappenplannen ontbreken namelijk in deze boeken. Je zult je inspiratie en fantasie hun werk moeten laten doen om de bouwwwerken na te maken. Daarbij: jij hebt misschien heel andere bouwstenen dan dat ze in het boek gebruikten, waardoor je ze toch nooit exact zult kunnen namaken.

Lees hier de ultieme volgorde voor alle Jurassic World-films!


Ga direct naar Bouw je eigen LEGO avontuur: Jurassic World op BOL.com.

Recensie over Bouw je eigen LEGO avontuur: Jurassic World

Dit boek zal je zeker aanzetten tot nieuwe bouwwerken. Het boek bevat suggesties voor kooien, werkplaatsen, voertuigen, landschappen en nog veel meer. Door de duidelijke weergave (soms voor en achter) heb je een goede indruk van hoe je ze kunt maken. Maar hoe je ze precies maakt… dat wordt niet verteld. Een uitdagend boek vol bouwwerken in dit fantastische pretpark vol dino’s en gevaren, voertuigen, wapens en vreemde gebouwen. Laat je fantasie de vrije loop, probeer ze zo goed mogelijk na te bouwen! Voor in het boek vind je een setje bouwstenen om een helikopter te maken, inclusief hoofdpersoon Owen als piloot. Een leuke start!

Score: 8


Informatie

Titel: Bouw je eigen LEGO avontuur: Jurassic World
Auteur:
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 80
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789463850827
Prijs: 23.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.