logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bouw je eigen avontuur met LEGO Star Wars

bouw je eigen avontuur lego star warsLego heeft een aantal jaren geleden het roer flink omgegooid – waar ze destijds vooral bezig waren met het maken van hun eigen wereldjes, besloten ze samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere, grotere merken om zo bouwsets te maken van bijvoorbeeld filmfranchises als Star Wars. Dat maakt het bouwen met LEGO dubbel zo leuk. Aan de ene kant kun je jouw eigen voertuigen en wapens bouwen, aan de andere kant speel je je eigen Star Wars avonturen na.

Grenzen opzoeken

Maar jammer genoeg is het niet mogelijk om van alle situaties en scènes bouwsets te maken – laat staan te kopen. Je LEGO-verzameling zou dan al snel in de kosten gaan lopen. En dat is ook helemaal niet nodig, want het mooie van LEGO is natuurlijk dat je het uit elkaar kunt halen en opnieuw in elkaar kunt zetten in heel andere vormen! Daar speelt het boek Bouw je eigen avontuur met LEGO Star Wars briljant op in. Het gebruikt namelijk de films en de verschillende omgevingen als basis, en de makers van het boek doken vervolgens hun eigen LEGO-verzameling in om die omgevingen na te bouwen.

Coole sets

Dat houdt in dat je met de hulp van dit boek perfecte werelden na kunt bouwen die je ook in de film kunt zien, zonder dat je daar direct nieuwe dozen LEGO voor moet kopen. Alles wat je nodig hebt ligt misschien al voor het oprapen, hoewel sommige steentjes toch wel specifiek zijn – die zul je waarschijnlijk uit een andere LEGO Star Wars doos moeten halen. Uit welke? Daarmee helpen de makers van dit boek je een beetje door je een goede omschrijving te geven van het blokje. Daarnaast staat er ook vaak bij de plaatjes vermeld waarom ze voor een bepaald blokje hebben gekozen, zodat je eventueel voor een ander steentje kunt kiezen.

De werelden rond

En zo maak je met dit boek in je hand een reis door een melkwegstelsel ver, ver weg. In de verschillende hoofdstukken reis je respectievelijk van Home One naar Hoth, van Tatooine naar Cloud City, om tot slot in Endor neer te strijken. En overal zie je hoe je voertuigen, wapens en gebouwen kunt nabootsen. Om je vast een beetje op weg te helpen krijg je bij dit boek bovendien een coole Star Wars set, waarmee je Zin Evalon en zijn Y-wing kunt bouwen. Een vliegende start!

Conclusie over Bouw je eigen avontuur met LEGO Star Wars

Het is geweldig om te zien hoe je van je bestaande LEGO-collectie een hele Star Wars wereld kunt maken. De plaatjes zijn duidelijk en overzichtelijk, maar bieden geen stap-voor-stap instructies (met uitzondering van de meegeleverde Y-wing). Dat laat veel over aan je verbeeldingsvermogen, maar dat moet vast goed komen. Alle bouwplannen worden aan elkaar gepraat met een kort – en grappig – verhaaltje, dat het boek erg leuk maakt om door te bladeren. Door: Score: Bouw je eigen avontuur met LEGO Star Wars krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Bouw je eigen avontuur met LEGO Star Wars,
Illustrator: Gary Ombler Meis en Maas, 79 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789030501572. Prijs: 24.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.