logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Boss Baby 2: Familiezaken


In Boss Baby: Familiezaken, het vervolg op de succesvolle familiefilm van DreamWorks Animation, zijn de Templeton broers, Tim en zijn kleine broertje, Boss Baby Ted, volwassen geworden en uit elkaar gegroeid. Tim is nu een getrouwde huisvader en Ted de directeur van een investeringsbedrijf. Maar een nieuwe boss baby, het dochtertje van Tim en zijn vrouw, heeft een vooruitstrevende en positieve aanpak. Zo worden Tim en Ted weer bij elkaar gebracht… en zorgt voor inspiratie voor een nieuw familiebedrijf.

Het verhaal van Boss Baby: Familiezaken

Tim en zijn vrouw Carol, de kostwinnaar van de familie, wonen in een buitenwijk met hun superslimme 7-jarige dochter Tabitha (Ariana Greenblatt, Avengers: Infinity War), en schattige nieuwe baby Tina. Tabitha, die de beste van haar klas is op het prestigieuze Acorn Center voor hoogbegaafde kinderen, is enorm dol op haar oom Ted. Jammer genoeg ziet ze haar favoriete oom veel te weinig, omdat Ted te druk is met geld verdienen. Tim ziet zijn kleine meisje veel te snel opgroeien. Hij heeft nog altijd een overactieve jeugdige verbeelding en maakt zich zorgen dat ze een normale jeugd misloopt.

De nieuwe boss baby

Dan gebeurt het: baby Tina laat aan Tim merken dat zij een geheim-agent is voor BabyCorp. Ze is op een geheime missie om de duistere geheimen achter Tabitha’s school en de mysterieuze oprichter Dr. Edwin Armstrong te onthullen. Daarbij heeft ze echter de hulp nodig van Tim en Ted. Met een speciaal drankje kan ze hen weer jong maken, zodat ze in school kunnen infiltreren. En zo gaan baby Ted en 7-jarige Tim naar een school waar ze eigenlijk helemaal niet thuishoren. Langzaam maar zeker ontdekken ze bovendien dat er inderdaad vreemde dingen aan de hand zijn. Deze high-tech school is op zijn zachtst gezegd vreemd. Maar kwaadaardig? Dat moet nog blijken. Ondertussen ontdekken ze weer wat ze voor elkaar voelen en hoe belangrijk die familieband nu eigenlijk is.

Dit is de trailer van Boss Baby 2: Familiezaken:

De Nederlandse stemmen van De Boss Baby: Familiezaken

De Nederlandse stemmencast van de nieuwe film van DreamWorks Animation De Boss Baby: Familiezaken is bekend. Guido Weijers en Buddy Vedder keren terug als de Templeton broers Ted en Tim.

 • Ted Templeton – Guido Weijers (Alec Baldwin)
 • Tim Templeton – Buddy Vedder (James Marsden, X-Men films)
 • Tina – Elise Schaap (Amy Sedaris, Netflix’s BoJack Horseman)
 • Carol – Anna Drijver (Eva Longoria)
 • Dr. Erwin Armstrong – Hajo Bruins (Jeff Goldblum)
 • Meghan – Imaani Oosterhuis
 • Nathan – Matheu Hinzen
 • Blauwlokje – Bibi
 • Tabitha – (Ariana Greenblatt)
 • Vader: Theodore Templeton – (Jimmy Kimmel)
 • Moeder: Janice Templeton – (Lisa Kudrow)

Meer informatie

De Boss Baby: Familiezaken is geregisseerd door terugkerend filmmaker Tom McGrath (The Boss Baby) en geproduceerd door Jeff Hermann (Kung Fu Panda 3). De film is verkrijgbaar op dvd, blu-ray en 4K blu-ray, in zowel 2D als 3D. 


Ga direct naar Boss Baby 2: Familiezaken op BOL.com.

Recensie over Boss Baby 2: Familiezaken

Boss Baby: Familiezaken (ofwel: Boss Baby: Family Business) is een grappige film en één groot visueel spektakel. De film is een leuk vervolg op het origineel, maar heeft wat meer grappen voor volwassenen in zich dan je eigenlijk zou willen in een dergelijke kinderfilm. Zo komt het werk-privébalans meermaals aan bod, is Acorn High natuurlijk een dikke verwijzing naar Google (mede dankzij de kleurrijke omgevingen) en sluimert het af en toe weg in een Willy Wonka-achtige substantie. Er zitten een paar mooie momenten in de film, waar jong en oud van zullen smullen. Het is zeker een leuke film voor het hele gezin, maar qua onderwerp en grappen zal het volwassenen eerder aanspreken.

Score: 7


Informatie

Titel: Boss Baby 2: Familiezaken
Uitgever: Univeral Pictures
Tijdsduur: 107 minuten
Genre: anomatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.