logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Boska Choco flaker

Chocolade is een wonderlijk goedje. Het is hard, zacht, bitter en roomzacht – soms zelfs alles tegelijk, afhankelijk van hoe je het eet. Ik gebruik het graag om mee te bakken, hoe moeilijk het ook is om chocolade goed te gebruiken, met zo’n mooie glanslaag en een knapperig laagje. De Boska Choco Flaker maakt het makkelijker om chocolade te gebruiken – en wel voor een heel speciaal doel!

Shake and Flake

Het grappige van de Boska Choco Flaker is namelijk dat je er in een handomdraai (letterlijk) chocoladeschaafsel mee kunt maken. Leg wat stukjes chocolade in het witte porseleinen bakje, zet de koperen schaaf er bovenop en … draaien maar! Daarbij moet je wel wat kracht zetten, maar niet bizar veel. Het scheelt hierbij al dat je zowel de onderkant als de bovenkant in je handen hebt, zodat het vrij soepel gaat. Het schaafsel verschijnt nu in de ‘beker’, bovenop de flaker. Vanuit daar kun je het makkelijk uitschudden over je creatie. Wat dan ook: het schaafsel past perfect op een taart, maar ook op de zijkant als afwerking, op een cappuccino, op een dot slagroom op je chocolademelk, op je boterham, in de muesli… leef je uit!

Van stukjes naar schaafsel

Met de Boska Choco Flaker maak je van stukken chocolade een mooi schaafsel. Daarbij moet je wel even een beginnetje maken. Het kan soms even duren voor het echte schaven goed van start gaat. Maar heb je eenmaal de draai te pakken en liggen de blokjes goed in de twee vakjes, onderin het porseleinen bakje? Dan gaat het schaven als vanzelf. Dankzij het tussenschot, onderin het bakje, verschuiven de blokjes chocolade niet en kun je beter schaven. Het nadeel? Er blijft altijd wat chocolade over. Maar daar kun je vast een goede bestemming voor vinden!

Ga direct naar de Boska Choco Flaker op Boska.com.


Recensie over Boska Choco Flaker

Een must-have voor thuisbakkers en zoetekauwen! Met deze gadget verander je overgebleven chocolade (van paasei tot kerstkransjes) of gewoon een ‘verse reep’ chocolade tot een mooi en fijn chocoladeschaafsel, dat je kunt gebruiken als ingrediënt of als decoratie. Het duurt soms even voor je een goed begin hebt gemaakt, maar het apparaat werkt erg fijn. Het voordeel is dat je de chocolade niet in je handen hoeft te houden, zodat het niet warm wordt. Het nadeel is dat er redelijk wat chocolade onder in het bakje blijft zitten.

Score: 8


Informatie

Boska Choco Flaker, Boska
Meer weten?
Prijs: 19.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.