logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Bose portable speaker

Bose Home Speaker 1

Bose is natuurlijk geen onbekende in de wereld van bluetooth speakers – ze hebben al heel wat modellen op de markt gebracht. Maar dankzij de komst van portable slimme speakers was er ruimte voor ontwikkeling – en die is er in de vorm van de Bose portable home speaker. Deze speaker kan gebruikmaken van Google Home (en het in Nederland veel minder populaire Alexa), wat een wereld van mogelijkheden biedt.

Vormgeving

De Bose Portable Home Speaker is een ronde, iets tabs doelopende speaker met een eigenwijs handvat. Daardoor ziet hij er al ontzettend draagbaar uit. Wanneer je hem oppakt, voelt hij solide en degelijk. De speaker is 19,15 x 11,9 x 10,4 cm groot en verkrijgbaar in zilver of zwart. De vormgeving is heel neutraal en minimalistisch, met een trendy metalen rooster over de hele speaker, waardoor hij bovendien 360-graden geluid kan weergeven. Hij heeft een prettig gewicht (iets meer dan 1 kg) en een fijne ergonomie. De behuizing is overigens waterbestendig afgewerkt volgens de IPX4-norm. Bovenop vind je ook een klein rooster, daar achter zitten de microfoons gestopt voor het bedienen van de stemassistent. Bovenop de luidspreker heb je een bedieningspaneel met aan/uit-, Bluetooth-koppelings-, volume- en afspeel-/pauzeknoppen, evenals een knop om de microfoon uit te zetten. Aan de achterkant vind je een USB-C-oplaadpoort. Voor een grotere draagbaarheid zet je de speaker om het bijpassende Qi-geschikte oplaadstation, waarbij je hem ook gewoon kunt oppakken en meenemen. Deze kost ongeveer 40 euro, maar is de meerprijs zeker waard.

Functies

Bose Home Speaker 2

Als het gaat om draagbare luidsprekers, is het principe ‘draagbaar’ een van de belangrijkste speerpunten. De accu is dus van levensbelang! En die gaat bij de Bose Portable Home Speaker een imposante 12 uur mee. Dat is meer dan de Sonos Roam, om maar even een vergelijk te maken. Het instellen en bedienen van de Bose Portable Home Speaker doe je via de Bose app. Vanuit daar koppel je jouw speaker aan de wifi, kies je een spraakassistent en selecteer je muziek- en radiodiensten, waaronder bijvoorbeeld Spotify, Deezer, Tune-in en meer. Airplay 2 wordt ondersteund, wat Apple-gebruikers zeker zullen waarderen. Vooral de implementatie van Google ASsistent is natuurlijk heel prettig. Je kunt je speaker simpelweg vragen om een bepaald liedje of afspeellijst te starten, wat voor weer het wordt of om bepaalde lampen in en uit te schakelen.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Bose Portable Home Speaker is goed. De speaker biedt een warm en vol geluid. Opvallend is de nadrukkelijke bas die in de speaker zit. Deze is indrukwekkend voor een speaker van dit formaat, maar net niet diep genoeg om echt indrukwekkend te voelen – en de overgang naar het middenbereik is wat schraal, waardoor het geluid niet heel vol en compleet voelt. Je hoort overigens wel alle segmenten en tonen van je muzieknummers, maar deze speaker is wel wat meer geschikt voor muziek met een imposante bas (ongeacht het genre). Jammer genoeg mist de speaker dus wat aan overtuigingskracht, ondanks de power die het herbergt.


Ga direct naar Bose Portable Home Speaker op BOL.com.

Recensie over Bose Portable Home Speaker

Zoek je nog een slimme assistent om je huis mee te bedienen? De Bose Portable Home Speaker kan een geweldig maatje zijn – zeker in combinatie met het oplaadstation. Hij is fraai, geeft een vol geluid met een imposante bas en klinkt beter dan de meeste goedkopere alternatieven. Toch mist deze speaker wat power in het middensegment, waardoor hij helderheid mist en niet niet helemaal overtuigt. Dat is jammer – zeker in dit prijssegment – een misser. Aan de andere kant moet je concessies doen wanneer je een model kiest uit het segment Draagbare Speakers. De nadruk op de bas zal ongetwijfeld een groot publiek bekoren – hij is perfect voor het luisteren van populaire muziekgenres, stemmen klinken vol en warm genoeg.

Score: 8


Informatie

Bose Portable Home Speaker
Adviesprijs: 350 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.