logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bosch en HomeWizard zetten zonne-energie optimaal in

Met de voortdurende stijging van energieprijzen worden consumenten steeds bewuster van de energiekosten van hun huishouden. Om consumenten te helpen bij het optimaliseren van hun energieverbruik, hebben Bosch en HomeWizard hun krachten gebundeld. Dankzij deze samenwerking kunnen gebruikers van Bosch wasmachines, droogkasten, was-droogcombinaties of vaatwassers met de Home Connect-functie nu profiteren van geavanceerde energiebeheermogelijkheden.

Ideaal met zonnepanelen

Voor huishoudens met zonnepanelen biedt de nieuwe functie de mogelijkheid om de apparaten automatisch te laten draaien op het moment dat de zonnepanelen de meeste energie genereren. Via de gebruiksvriendelijke HomeWizard Energy-app kunnen gebruikers instellen dat de apparaten hoofdzakelijk draaien op zelf opgewekte energie, wat resulteert in kostenbesparingen en een efficiënter energieverbruik.

Voordelen met een dynamisch energiecontract

Zelfs voor consumenten zonder zonnepanelen, maar met een dynamisch energiecontract, biedt de samenwerking voordelen. Deze gebruikers kunnen hun Bosch huishoudelijke apparaten met Home Connect-functie zo instellen dat ze automatisch worden ingeschakeld op het moment van de dag waarop de energieprijs het laagst is. Dit draagt niet alleen bij aan lagere energiekosten voor de consument, maar kan ook de druk op het elektriciteitsnet verlichten en netcongestie helpen voorkomen.

HomeWizard koppelen met Home Connect

De HomeWizard Energy-app, geïntegreerd in het Home Connect-netwerk, biedt een intuïtieve interface voor eenvoudig gebruik door gebruikers van alle leeftijden. Bovendien kan de bijbehorende HomeWizard P1 Meter, die het realtime elektriciteits- en gasverbruik van het huishouden bijhoudt, eenvoudig worden geïnstalleerd. Deze meter, die apart kan worden aangeschaft voor € 29,95, is essentieel voor het automatisch gebruik van zelf opgewekte zonne-energie.

Samenwerken voor besparingen

Kortom, de samenwerking tussen Bosch en HomeWizard stelt consumenten in staat om hun huishoudelijke apparaten op een slimme en efficiënte manier te beheren, waardoor ze kunnen besparen op energiekosten en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Meer lezen over HomeWizard? Wij schreven eerder over:
Gadget review: HomeWizard P1 meter en energy socket
Gadget review: HomeWizard watermeter
Gebruik je zonnepanelen optimaal met HomeWizard
Gadget review: HomeWizard Energy Display
Dit kun je allemaal met een slimme stekker

Zo stel je HomeWizard in voor Bosch apparaten

Om te starten download je de Home Connect app in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android) en maak je een account aan. Volg dan de stappen om je Home Connect apparaat te koppelen.

Zodra je apparaten aan Home Connect gekoppeld zijn, kan je ze toevoegen aan de HomeWizard Energy app:

  • Open de HomeWizard Energy app en klik op het tandwiel rechtsboven in je scherm.
  • Klik op ‘Meters’ en vervolgens op ‘+ Apparaat toevoegen’.
  • Zoek ‘Home Connect’ op in de lijst en selecteer deze. Je komt nu in het koppelscherm terecht.

Taak aanmaken

Om een taak aan te maken doorloop je een aantal simpele stappen.

  • Ga naar je instellingen door op het tandwiel rechtsboven in je scherm te klikken en kies voor ‘EnergySaver’.
  • Zoek je wasmachine, droger of vaatwasser op en kies of je deze wilt laten draaien op zonne-energie of wanneer de stroom het goedkoopst is.
  • Zet je taak op naar wens.
  • Kies het programma dat je wilt draaien op je huishoudelijke apparaat.
  • Heb je een vaatwasser, druk op de ‘Remote Start’ knop en doe de deur dicht.
  • Heb je een wasmachine, droger of was-droogcombinatie, doe dan de deur dicht en druk op de ‘Remote Start’ knop.

Dat is alles! Je programma gaat draaien aan de hand van je ingestelde taak.

HomeWizard biedt verschillende handige apparaten aan die het energieverbruik doorgeven aan de app op je smartphone. Hieronder zie je het aanbod.

Op zoek naar coole gadgets?


HomeWizard suggesties:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.