logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Borrelbijbel, Ramon Brugman


Het is al jaren een heikel punt op feestjes en gezellige avondjes met vrienden en familie. Wat zet je op tafel? Trek je een zak chips en nootjes open, gaat de Airfryer (of friteuse) aan voor snacks… of stap je in de keuken om zelf hapjes te maken… en wat dan? Dat laatste klinkt in mijn oren altijd het meest aantrekkelijk, maar het ontbreekt vaan aan inspiratie en goede recepten. Gelukkig zijn er altijd experts die precies weten hoe je iets lekkers op tafel zet en uitgevers die deze kennis op een fijne manier weten te bundelen. Zo ligt er hier voor me de Borrelbijbel, van Ramon Brugman.

Kennis en ervaring

Misschien ken je Ramon Brugman van het NCRV-programma BinnensteBuiten, waarin hij op pad gaat om op verschillende locaties te koken met lokale producten (vaak ook samen met andere enthousiastelingen, wat ronduit bevlogen beelden oplevert). Ramon zelf is chef-kok en patissier en weet dus letterlijk van de hoed en de rand als het gaat om werken in de keuken. Het zal je dan ook niet verbazen dat in de Borrelbijbel een combinatie te vinden is van hartig en zoet, voor ieder moment van de dag en voor ieder gezelschap een fijne en geschikte snack.

Geweldige categorieën

Het toffe aan de Borrelbijbel is dat je niet de standaard ‘borrelplankjes’ gaat maken. Dat zie je al zodra je het boek openslaat. Ja, je komt hoofdstukken tegen met brhuchette en charcuterie, kaas en toastjes, maar ook borrelbrood, chips, popcorn, pizza, frituursnacks, hartige soesjes en groentenbites! Dankzij die variatie heb je een ongelofelijke keuze ter beschikking en kun je voor alle soorten kieskeurige eters (zowel moeilijke eters als verwende eters 😉 ) een geweldige verzameling hapjes op tafel zetten. Dat maakt ook meteen duidelijk dat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd je in de keuken bezig zult zijn. Ga je brooddeeg kneden en een paar keer laten rijzen, of tover je rauwe groenten om tot smakelijke hapjes? Naast losse hapjes is er overigens ook genoeg ruimte voor fingerfood, zoals een bonenschotel die je met nacho’s uitschept. Geweldig voor een moderne, fushionkitchen-versie van een tapasavond!


Ga direct naar Borrelbijbel op BOL.com.

Recensie over Borrelbijbel

CooleSuggesties topper

De Borrelbijbel neemt je mee over de hele wereld, met verschillende hapjes en snacks voor ieder moment van de dag, voor iedere maand van het jaar en voor iedere gelegenheid. Of het nu gaat om een kinderfeestje of een fancy avond met cocktails: dit boek zal je door de avond heen helpen en je hapjes serveren als nooit te voren. De ‘Kookbijbels’ volgen daarbij een vast concept van veel recepten en relatief weinig foto’s. Dat is soms jammer (want: hoe moet het er uitzien?) maar daardoor heb je wel echt waar voor je geld. De instructies zijn duidelijk en lijken tot nu toe te kloppen. De ingrediënten zijn goed beschikbaar in de winkels en de variatie is fantastisch. Het enige minpunt is dat je voor sommige recepten de pagina moet omslaan – en dat vind ik nooit zo handig.

Score: 9


Informatie

Titel: Borrelbijbel
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 486
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048862627
Prijs: 29.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.