logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Droom je van je eigen boot? Zo kies je de juiste


Voor veel mensen is het hebben van een eigen boot een droom die uitkomt. Er is iets magisch aan het kunnen varen op open water, genieten van het uitzicht en de vrijheid die het biedt. Met mooi weer kun je op ieder moment van de dag je eigen boot pakken en genieten van de zon en goed gezelschap. Als jij ook al jarenlang droomt van het hebben van een eigen boot, dan is het goed om te weten waar je op moet letten bij de aankoop. Hoe kies je de boot die past bij jouw droomscenario? 

Waar kun je terecht?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een boot te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek naar een tweedehands boot, die je online kunt vinden of wellicht in je eigen kringen van iemand kunt overnemen. Hierbij is het wel belangrijk om goed te letten op de staat van de boot en eventuele gebreken. Heb je er zelf geen verstand van, neem dan iemand mee die je hierbij kan ondersteunen. Daarnaast kun je terecht bij een gespecialiseerde dealer, zoals  Witsen Marine. Hier kun je terecht voor verschillende soorten boten van topkwaliteit. Het prettige van een aankoop doen bij een dealer is dat je goed geïnformeerd wordt en de juiste service mag verwachten. 

Waar moet je op letten? 

Bij de aankoop van een boot zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het allereerst belangrijk om te bepalen waar je de boot (voornamelijk) voor gaat gebruiken. Ga je vissen op open zee of wil je rustig varen op binnenwateren puur ter ontspanning? Dit bepaalt namelijk welke boot en motor het meest geschikt is voor jouw situatie. Denk hierbij ook aan de grootte van de boot en hoeveel mensen er minimaal op moeten kunnen varen. Vergeet niet om uit te zoeken of je voor het type boot dat je wilt een vaarbewijs nodig hebt. Ook is het belangrijk om te letten op de staat van de boot en de gebruikte materialen. Wanneer je investeert in kwaliteit, gaat de boot jaren mee en heb je er een stuk langer plezier van. 

Welke motor kies je?

Als je kiest voor een boot met motor, dan bepaalt de kracht van de motor hoe snel je met je boot over het water kunt. Afhankelijk van waar je de boot voor gaat gebruiken, kies je dus het type motor en het vermogen. Een binnenboordmotor is over het algemeen duurder, maar heeft als voordeel dat ze minder geluid maken en meer kracht kunnen leveren. Een buitenboordmotor is bevestigd aan de achterkant van de boot en is daarom zichtbaar. Het grootste voordeel van een buitenboordmotor is dat deze makkelijk te onderhouden en te vervangen is. Mocht er iets misgaan, dan is deze makkelijk te verwijderen voor onderhoud. Kies je voor een Yamaha buitenboordmotor, dan weet je dat je kwaliteit te pakken hebt. De prestaties hiervan zijn altijd goed en deze buitenboordmotoren gaan vaak ontzettend lang mee. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.