logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Bon Bini Holland 2


Jandino Asporaat is weer terug met een tropische verrassing: Bon Bini Holland 2! Het verhaal gaat verder na het spannende avontuur Bon Bini Holland, waarbij Robertico het als oplichter heeft afgedaan om ineens over te stappen op een echte uitwerking van zijn eerdere fantasiepark. Zijn relatie met Noelle gaat ook voor de wind. Net als Robertico haar op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out” in te lassen. Om onduidelijke redenen, overigens, maar dat is wel een terugkerend element in Bon Bini Holland 2. Wanneer Robertico er achter hoort dat Noelle bij haar vader wil helpen om mee te werken aan een benefietconcert met de aantrekkelijke en rijke Christiaan, wordt Robertico toch wel lichtelijk jaloers. Hij besluit om ook naar Nederland te reizen, waarbij hij zijn oude vrienden en tante bezoekt en inzet om Noelle voor zich terug te winnen.

Feest van herkenning

Bijna alle rollen uit de eerste film passeren ook in dit tweede verhaal weer de revue, maar ze komen helaas niet allemaal even goed en sprekend uit de bus. Het lijkt soms eerder een groot verkleedfeest om zo veel mogelijk typetjes neer te kunnen zetten voor Jandino, wat eigenlijk wel jammer is. Door de verschillende personages en karakters wordt de vaart namelijk behoorlijk uit de film gehaald en maakt het zo nu en dan vreemde sprongen om die karakters een beetje tot zijn recht te laten komen. Houd je echter van extreme typetjes en persiflages, dan ben je bij Bon Bini Holland 2 helemaal bij het juiste adres – vooral als je daar de nodige seksuele toespelingen bij voegt.

Love is in the air

Toch is de reden van Robertico’s verhaal heel goed en nobel: hij is verliefd op zijn vriendin en wil haar het hof maken. Ondanks alle tegenslagen wil het maar niet vlotten om een wit voetje te halen. Vooral omdat Christiaan er alles aan doet om juist dichterbij Noelle te komen en haar inpalmt met mooie praatjes en chique diners. Robertico moet daarbij rare sprongen maken om zichzelf in de kijker te spelen. Tenminste – dat meent hij zelf te moeten doen – met hysterische toestanden tot gevolg.

Ga direct naar Bon Bini Holland 2 op BOL.com.


Recensie over Bon Bini Holland 2

Eerlijk gezegd vond ik de eerste film beter. Bon Bini Holland 2 bewijst dat sequals lang niet altijd beter zijn dan de eerste film. Vooral door het gebruik van dezelfde typetjes en flink overgoten met vooroordelen en stereotypen maakt het verhaal minder leuk dan de eerste film. Ondanks de vele sprongen die de film maakt – waardoor je je nauwelijks zult vervelen – verloopt de rode draad maar moeizaam door de film heen. Sorry, Jandino!

Score: 6


Informatie

Titel: Bon Bini Holland 2
Uitgever: Entertainment One
Tijdsduur: 89 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.