logo-liggend-wit-donkerblauw

Review: Boer’n yoghurt geïnspireerd door Licor 43

Zuivelhoeve Licor 43

Het is feest in zuivelland: Zuivelhoeve bestaat dit jaar 40 jaar. Maar dat is niet het enige. Ook het Spaanse Licor 43 mag kaarsjes uitblazen: 75 om precies te zijn. En wie jarig is trakteert! Speciaal om hun verjaardag met de rest van Nederland te vieren – en als ode aan alle liefhebbers – brengen het Spaanse likeurmerk en de Twentse zuivelmaker een heel smakelijke samenwerking tot stand. Eentje die al eerder een succes bleek: de limited edition Boer’n yoghurt, geïnspireerd door Licor 43. De yoghurt is nu te koop in de supermarkt. Precies op tijd voor het paasweekend. Ideaal als lekker dessert na de brunch of het diner… of als tussendoortje, frisse snack of een heerlijk genietmoment.

Van grap tot unieke samenwerking

Twee jaar geleden ontstond het idee van deze samenwerking. Eigenlijk als grap, maar toetjesliefhebbers reageerden heel enthousiast op social media. De unieke samenwerking werd enthousiast ontvangen. Reden genoeg voor Zuivelhoeve en Licor 43 om hun krachten nogmaals te bundelen en het ‘oer-Hollandse’ met het ‘temperamentvolle Spaanse’ te verenigen in een emmertje. Het resultaat? Overheerlijke, lobbige kwark met onderop een heerlijke gebonden saus met sinaasappen en de unieke smaak van Licor 43. Let wel: er zit alcohol in dit product! Het blijft beperkt tot een percentage van 0,9%, maar desondanks het vermelden waard.

Zuivel en likeur

De oer-Hollandse yoghurt van Zuivelhoeve is gemaakt van 100% weidemelk en wordt 18 uur met rust gelaten, wat hem extra stevig maakt en een volle smaak geeft. De welbekende onderlegging onderin ieder emmertje Boer’n yoghurt is bij deze limited edition geïnspireerd op de unieke smaak van Licor 43 Original, welke zich kenmerkt door vanille- en karameltonen.

Boer’n yoghurt geïnspireerd door Licor 43 is vanaf nu verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten.


Recensie over Boer’n yoghurt geïnspireerd door Licor 43

Toetjes met een vleug likeur doen het altijd goed. De combinatie van kwark met Licor 43 zou niet iedereen zomaar bedenken, maar het werkt geweldig goed. De fris-zure basis van de unieke Boer’n yoghurt laat zich perfect combineren met de zoete smaken van Licor 43. Daar doorheen proef je duidelijk citrussmaken – naar mijn mening had de smaak van Licor 43 absoluut prominenter naar voren mogen komen. Toch proef je hem er doorheen, door de fruitige saus. En dan is het de vraag: hoe schep je hem uit? Schep je de kwark er eerst uit en doe je daar wat lepels saus op, roer je alles als een soort ‘hutspot’ door elkaar of maak je een sierlijke draai van saus door de emmer voor je hem uitschept? De keuze is aan jou.

Score: 8


Informatie

Boer’n yoghurt geïnspireerd door Licor 43, Boer’n yoghurt
Meer weten?
Prijs: 2.59 euro.
Boern yoghurt licor 43

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.