logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Boer Boris start de motor! Ted van Lieshout en Philip Hopman

Ik kan me zo voorstellen dat Ted en Philip ontzettend veel lol en plezier beleven aan het schrijven van de avonturen van Boer Boris! Waar de avonturen in het begin vrij rechtlijnig waren (hoewel niet minder leuk, laten we dat voorop stellen), maken ze de laatste keren ook leuke uitstapjes naar andere concepten. Zoals dit boek: Boer Boris start de motor! Een groot, kartonnen uitklapboek dat helemaal in het teken staat van tractoren, voertuigen en graafmachines. De boerderij was nog nooit zo vrolijk en stoer geweest!

Alle machines op een boerderij

Het leuke aan dit grote kartonnen boek is wel dat het alle machines behandeld die op een boerderij voor kunnen komen. Van maaimachines tot appelplukmachines, van een hijskraan tot aan een graafmachine: ieder van deze apparaten zal ongetwijfeld tot de verbeelding spreken. Natuurlijk wel worden deze machines niet zomaar geïntroduceerd. Er is altijd wel een reden voor boer Boris om in een van de stoere machines te stappen.

Vrolijk en grappig

Natuurlijk is dit boek net zo vrolijk en energiek als de andere boeken over boer Boris. De teksten op rijm, geschreven door Ted van Lieshout, hebben een aanstekelijk ritme en zullen door kinderen al snel herkend worden. Teksten op rijm zijn sowieso erg leuk om voor te lezen, ze zorgen voor wat interactie tussen de verteller en de luisteraar. De verhalen worden vergezeld door grote illustraties, gemaakt door Philip Hofman. Ze zijn paginagroot, kleurrijk en vrolijk. Door de kartonnen pagina’s opent de flappen krijgen de prenten bovendien een unieke extra dimensie.


Ga direct naar Boer Boris start de motor! op BOL.com.

Recensie over Boer Boris start de motor!

CooleSuggesties topper

Boer Boris is niet meer weg te denken in de kinderkamers van zowel jongens als meisjes. Dit stevige kartonnen boek is een feest om te bekijken en naar te luisteren. Hoe Boris maakt op iedere pagina een kort avontuur mee, dat hij oplost door een van zijn stoere boerderijmachines te gebruiken. De teksten lezen vlot, de illustraties zijn groot en imposant. Let ook vooral op de grappige details die in de prenten zijn verwerkt. Supergroot, superleuk!

Score: 9


Informatie

Titel: Boer Boris start de motor!
Auteur:
Illustrator: Philip Hofman
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 14
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789025774639
Prijs: 12,99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.