logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Boer Boris en de Bietjes

Als je gaat tuinieren, zul je al snel ontdekken dat lang niet alles van een leien dakje gaat. Sommige planten willen niet makkelijk ontspruiten, anderen schieten als kool uit de grond. Boer Boris is goed ziek van het feit dat zijn bietjes maar niet willen groeien… ook al staat de rest van zijn moestuin er perfect bij. Hij heeft dan ook een echte baaldag. Zijn vrienden – waaronder ook alle dieren van de boerderij – besluiten Boer Boris en de bietjes een handje te helpen. Al snel blijkt namelijk dat de bietjes ziek zijn. En wat doe je dan? Vertroetelen!

Zorg dragen voor de zieke bietjes

Iedereen draagt op zijn of haar eigen manier een steentje bij om de bietjes in de watten te leggen. Ze krijgen een pleister, een kusje, verhaaltje voor het slapen gaan en zelfs wollen dekentjes worden voor de dag getoverd om de bietjes weer gezond te maken. En zoals dat gaat: veel liefde en aandacht zorgen voor een snelle genezing. De bietjes staan er snel weer groen en fris bij… waarna ze natuurlijk geoogst en gegeten kunnen worden!


Ga direct naar Boer Boris en de bietjes op BOL.com.

Recensie over Boer Boris en de bietjes

Boer Boris laat zien dat je heel ver komt met liefde, aandacht en een frisse blik op problemen. De prentenboeken zullen jong en oud charmeren, maar in dit geval is het natuurlijk super leuk als je ook zelf een moestuin hebt en zelf kunt ervaren hoe het is om planten te verzorgen en te vertroetelen. Zonder de juiste aandacht zal er natuurlijk weinig naar voren komen. Naast de bijzondere manieren om de planten te verzorgen komen ook bemesten, bewateren en wieden naar voren, die je zelf ook in de moestuin zult doen. Ted van lieshout en Philip Hopman hebben weer een pracht van een boekje afgeleverd, met vrolijke illustraties en een kort verhaal op rijm.

Score: 8


Informatie

Titel: Boer Boris en de bietjes
Auteur:
Illustrator: Philip Hopman
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 32
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789025777647
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.