Boekhouden in je eigen café, restaurant of bistro? Je doet het in een handomdraai.

Kleine ondernemers weten hoe veel werk er komt kijken bij het draaiend houden van je eigen onderneming. Naast al die activiteiten die je zo gaaf vind om te doen (want daarom ben je ondernemer geworden) komt er nog veel meer bij kijken. Denk aan promotie, contacten onderhouden, netwerken, inkopen doen, maar ook die gevreesde boekhouding komt dagelijks om te hoek kijken. Een enorme berg om tegenop te kijken! Maar gelukkig zijn er manieren om

  • een feilloze boekhouding bij te houden
  • zonder dat het veel tijd kost
  • zonder dat het onoverzichtelijk wordt

Uitbesteden

Je kunt je boekhouding namelijk uitbesteden! Er zijn talloze algemene boekhouders die de boekhouding voor je kunnen organiseren en bijhouden, maar het is vaak fijner om met iemand om de tafel te zitten die in hetzelfde segment actief is. Speciaal voor de horeca is er bijvoorbeeld ibeo.nl – voor de hele administratie van je horeca-onderneming. Daarmee heb je jouw hele boekhouding altijd bij je – gewoon, in je broekzak. Of binnenzak, als je een grote smartphone hebt. Daarbij komen alle aspecten aan bod, van inkomsten en uitgaven, maar bijvoorbeeld ook de betalingen voor je zakelijke lening.

Inzichtelijk

Het prettige van ibeo (Ik Ben Een Ondernemer, voor het geval je je afvraagt wat die naam betekent) is dat je snel en gemakkelijk informatie kunt aanleveren en kunt inzien. Dat werkt namelijk gewoon vanuit een app op je smartphone. Maak foto’s van je bonnetjes, facturen en omzet, en alle gegevens worden netjes voor je weggezet in de juiste categorieën. Je kunt zelfs je kas koppelen aan de boekhoudsoftware, zodat je niet alleen ziet wat het je allemaal kost, maar ook wat je organisatie je oplevert. En dat kun je dan weer inzichtelijk maken in een handige dashboard, zodat je in een grafiek kunt zien hoe je presteert.

Persoonlijk op afstand

Een uniek punt aan ibeo is wel dat het niet alleen een traditionele boekhouding bijhoudt, maar ook dat er altijd iemand voor je klaarstaat met daad en advies. Dat is wel zo prettig, want soms zijn er gewoon problemen of obstakels waar je niet zo snel uit komt. Zo heb je nooit te veel contact (geen boekhouder waar je met mappen vol bonnetjes en facturen naar toe moet) maar staat er wel iemand voor je paraat als je daar behoefte aan hebt. En dat alles voor eenzelfde maandbedrag. Hoe handig is dat?

Benieuwd naar hoe ibeo werkt? Vraag dan een gratis demo aan.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.