logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boeken voor een vrolijke zomer

De zomer komt er weer aan, tijd om tijdelijk afscheid te nemen van je werk en even weg te stappen uit de sleur van het dagelijks leven! Wij ontvingen onlangs leuke boeken die je zomer wat aangenamer kunnen maken.


Friends Forever: CEMI Vriendschapsboekje

Friends Forever: CEMI Vriendschapsboekje

Kinderen maken tijdens de vakantie vaak een paar sprongetjes. Soms verandert de groepssamenstelling op school, gaan ze naar de middelbare of maken ze hechte vriendschappen op vakantie. Het is juist in die tijd om herinneringen vast te leggen. Zoals met het CEMI vriendschapsboekje, van de populaire influencers Celine Dept en Michiel Callebaut. Het boekje is snel in te vullen: het gaat om het verzamelen van leuke info als wat eet je graag, wat je favoriete pretpark, film of serie is. Een leuk detail is de keuzelijst, waarbij je twee opties voor handen krijgt waar de invuller uit moet kiezen.

Daarnaast is het CEMI Vriendschapsboekje Friends Forever een activiteitenboek zoals je die van dit duo kent. Je leest meer over dit vrolijke duo, er staan leuke activiteiten en puzzels in, nieuwe challenges op te proberen en een paar vrolijke DIY’s. Die zijn soms wat meer gericht op meiden, maar er staan ook een aantal challenges in waar jongens zich meer thuis bij voelen. Voor ieder wat wils, dus!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Horizon uitgevers, 96 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789464104448. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar Friends Forever: CEMI Vriendschapsboekje op BOL.com.

Doeboek voor volwassenen, volume 3

Doeboek voor volwassenen, volume 3

Volwassenen willen natuurlijk ook wat vermaak en vertier op vakantie. En zie hier: het doeboek voor volwassenen, volume 3! Ook dit keer hebben kenniskampioen Daniel Lopez Valle en illustrator Chrostbal Fortunez hun krachten gebundeld voor het bedenken van 150 verschillende uitdagingen, puzzels en oefeningen. Sommige zullen je achter de oren doen krabben, andere zullen juist op je lachspieren werken… en soms doen ze dat allebei tegelijk. Het boek biedt de perfecte balans tussen leren en vermaak, zodat je jezelf kunt uitdagen en tegelijkertijd plezier kunt hebben.

Of je nu een liefhebber bent van logische raadsels, cryptische puzzels, wiskundige uitdagingen of taalspelletjes, er is voor elk wat wils. Laat je intellect bloeien en je geest herleven met deze boeiende collectie van puzzels en raadsels. Het is de perfecte manier om jezelf te vermaken en tegelijkertijd je cognitieve vaardigheden te verbeteren.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: MUS uitgevers, 96 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045327464. Prijs: 17.50 euro.

Ga direct naar Doeboek voor volwassenen, volume 3 op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Trivia Quiz: Game Night

Trivia Quiz: Game Night

Ben je klaar voor de ultieme quizavond? Dan is Trivia Quiz Game Night precies wat je zoekt. Dit boek bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om een onvergetelijke (pub)quizavond te organiseren. Een perfecte afsluiting (of aankleding) van je zomerse barbecue! Of je nu een quiz van tien rondes plant of een marathon van tweehonderd rondes, dit boek biedt je de tools en tips om jezelf, je vrienden en je familie op de proef te stellen. Er staan meer dan 2000 vragen en antwoorden in het boek, verdeeld over diverse categorieën zoals sport en spel, wetenschap, algemene kennis en nog veel meer.

Maar dat is niet alles: het bijzondere aan Trivia Quiz Game Night is dat het je ook uitlegt hoe je zo’n gezellige quizavond met vrienden en familie organiseert, aangepast op de sfeer en thema van jouw avond. Hieruit blijkt de jarenlange pubquiz-ervaring die de schrijvers met zich meedragen. Trivia Quiz Game Night is daarmee een schat aan kennis en expertise. Het is een must-have voor iedereen die van quizzen houdt en op zoek is naar manieren om hun game night naar een hoger niveau te tillen. Test je kennis, daag je vrienden uit en geniet van urenlang quizplezier!

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: MUS uitgevers, 256 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045328614. Prijs: 17.99 euro.

Ga direct naar Trivia Quiz: Game Night op BOL.com.

Het grote doeboek voor vakantiegangers, volume 2

Het grote doeboek voor vakantiegangers, volume 2

Het Grote Boek voor Vakantiegangers neemt je mee naar verre oorden. En dichterbij. Van Ierland tot Canada en alles er tussenin, eigenlijk. Het boek heeft twaalf hoofdstukken, gekoppeld aan de maanden van het jaar. Voor de puzzels of de landen heeft dat weinig meerwaarde, die wisselen elkaar in rap tempo af, maar de verhalen rondom de puzzels zijn soms opgehangen aan tijdgebonden evenementen of gebeurtenissen in de verschillende landen. Zo krijg je naast het oplossen van puzzels ook een leuk kijkje in de verschillende culturen en gebruiken!

Het grote doeboek voor vakantiegangers is een kleurrijk en druk boek dat in rood-blauw-zwart is afgedrukt. Het steunt veel op stukken tekst en tekstkaders, die zijn afgewisseld met zowel karikaturale als wat serieuzere illustraties. Dat alles maakt de eerste opslag wat druk en chaotisch. Het lijkt alsof de schrijvers te veel hebben willen vertellen, of dat het originele boek een maatje groter was (waardoor er meer ruimte ontstaat). De puzzels zelf zijn lekker divers en soms best pittig. Gelukkig vind je achter in het boek alle oplossingen op een rijtje.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: MUS uitgevers, 96 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045328317. Prijs: 17.50 euro.

Ga direct naar Het grote doeboek voor vakantiegangers, volume 2 op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.