logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boeken om lekker in te tekenen

Het is altijd leuk (en goed!) om te tekenen. Grootse kunstwerken maken tijdens een saaie vergadering worden je misschien niet in dank afgenomen, maar een kleine doodle tijdens een telefoongesprek of meeting, een snelle krabbel tijdens reclamefilmpjes of gewoon even de tijd nemen voor een fraaie creatie: leef je uit! Creativiteit is zo belangrijk voor je ontwikkeling en rust! Met deze twee boeken heb je altijd een goede reden om je potlood, pen, stift of verfspullen voor de dag te halen.


Gouden lijntjes tekenboek

Gouden lijntjes tekenboek

In het Guden Lijntjes Tekenboek neemt Anne Jorinde Kuiper je mee langs verschillende onderwerpen en technieken. Het leuke is dat ze je niet alleen helpt om beter te leren tekenen, maar vooral ook om die hoge drempel weg te halen. Aan de hand van de 12 meest gehoorde excuses (van ‘Ik heb geen tijd’ tot ‘ik heb geen inspiratie’ en alles daar tussenin) helpt ze je om die drempels gewoon weg te vagen.

Ze laat je zien dat je altijd wel tijd kunt maken voor het maken van een tekening(etje), dat inspiratie voor het oprapen ligt en dat je heus wel kunt tekenen… maar dat je misschien jouw stijl nog moet ontdekken. In het boek vind je praktische opdrachten en technieken, die je meteen kunt uitvoeren in het boek zelf. Het is dus echt een werkboek, waarin je achteraf nog kunt zien dat al die smoezen niets meer waren dan dat: smoezen! Slappe excuses om je te vergapen op social media en YouTube-filmpjes (en dat zullen uiteindelijk geen tutorials zijn over tekenen… hoewel je daar misschien wel begon). Het Gouden Lijntjes Tekenboek is een boek om in te tekenen en niet meer te treuzelen. Heb je soms een drawers block? Dan is dit hét boek voor jou!

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: MUS uitgevers, 196 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045328591. Prijs: 22.99 euro.

Ga direct naar Gouden lijntjes tekenboek op BOL.com.

Doodle your day

Doodle your day

Voor alle doodlisten onder ons: tijd om die krabbels te verzamelen op één plek, in plaats van ze neer te zetten op welk papieren oppervlak je dan ook maar in de buurt hebt. De eerste 24 pagina’s helpen je op weg, als je nog zoekende bent naar een stijl of onderwerp. Karin laat je hier zien hoe je een beetje stoere kawaii kunt maken: grappige en eenvoudige voorwerpen en poppetjes, met expressieve ogen en vooral monden. De stijl is wat harder en strakker dan kawaii, waardoor ze ook voor jongens/mannen geschikt(er) zijn.

Na de 24 pagina’s aan uitleg en stap-voor-stap instructies is het aan jou. De rest van het boekje is helemaal leeg, uitgezonderd een kader en wat kleine illustraties in de kantlijn. Genoeg ruimte dus voor jou om te tekenen en de doodelen in dit hardcover boekje, met zijn typerende elastiek om alles bij elkaar te houden. Het is een leuk vormgegeven boekje en een tof cadeau voor mensen die overal op krabbelen. Ben je zelf een fervent doodelaar? Dan kun je misschien beter gewoon een blanco boekje aanschaffen.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: MUS uitgevers, 144 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789045328768. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Doodle your day op BOL.com.

Urban Coloring

Urban Coloring

Een heel sfeervol en stiekem ook wel nostalgisch boek om je kleurtechnieken te upgraden is ‘Urbal Coloring’: een kleurboek met stadsgezichten, maar wel met en twist. De maker van dit boek, Instagrammer Urban Anna, geeft je namelijk niet alleen een leeg canvas om te kleuren, maar laat je ook haar versie zien van het betreffende stadsbeeld. Dat levert prachtige en sfeervolle winkels, pubs en tearooms op… en inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

In dit boek vind je geen tutorials of uitleg, het laat je alles helemaal zelf uitvinden (hoewel je achter in het boek een soort kleurenwiel vind, zodat je ziet hoe je de juiste kleuren mengt). De dikke pagina’s maken het kleurboek geschikt voor verschillende materialen. Je kunt de pagina’s makkelijk uit het boek trekken, zodat je ze kunt inlijsten of ze op een ander werkvlak kunt leggen om comfortabeler te werken. Het boek zelf heeft namelijk een nogal stugge rug en is niet zo eenvoudig open te leggen. Een tweede puntje van kritiek is de kleine vormfactor van de illustraties. Ze zijn zo gedetailleerd, dat je een vaste hand moet hebben om ze goed en nauwkeurig in de kleuren met een penseel.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: MUS uitgevers, 144 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045328126. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Urban Coloring op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.