logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gebruik je oven optimaal met deze recepten


Ieder huis beschikt zo’n beetje over dezelfde apparaten. De een misschien wat hippere modellen met meer toeters en bellen, de ander misschien wat groter of nieuwer, maar zeg nu zelf: wie heeft er bijvoorbeeld geen oven in huis? En wie gebruikt dat ding eigenlijk alleen maar voor het afbakken van een diepvriespizza of een pak cake? Zonde! Je kunt er namelijk zo veel meer mee doen. Een oven is een super eenvoudige manier om mee te koken. Heel kort door de bocht: je kiepert alles in een schaal, schuift het de oven in en laat de hitte zijn magie doen. Maar hoe? En met welke ingrediënten?


Recensie over De Snelle Bakplaat

CooleSuggesties topper

Een van de nieuwe boeken voor geweldige ovengerechten is De Snelle Bakplaat. Het is een kookboek met een scala aan verschillende gerechten, die de oven als centraal bereidingspunt hebben. De hoofdstukken zijn ingedeeld in het gebruiksmoment, zoals feestelijk zoet, een tafel vol, luxe met z’n twee of doordeweekse avonden. De recepten zelf zijn heel divers, van vegetarisch tot vis, van koolhydraatarm tot echte comfortfood als mac’n cheese. Ze hebben echter weinig begeleiding nodig tijdens het bereiden. Zo nu en dan kom je een echt groentegerecht tegen, maar er staan ook complete ovenschotels op het programma. De recepten zijn praktisch en goed haalbaar, met ingrediënten die je in iedere supermarkt kunt halen. De stappen zijn helder en duidelijk uitgelegd en de recepten worden vergezeld door smakelijke foto’s. Dit is echt een kookboek dat je in huis moet hebben als je een oven hebt!

Score: 9


Ga direct naar De Snelle Bakplaat op BOL.com.


Recensie over Vers uit de oven

Het kookboek Vers uit de Oven zou je kunnen zien als een hippere versie van De Snelle Bakplaat, ware het niet dat er in De Snelle Bakplaat eigenlijk alleen maar gebruik wordt gemaakt van de oven, terwijl het hier juist ook regelmatig als een soort tussenstap of eindstation wordt gebruikt, om alle ingrediënten samen te voegen. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van wat exclusievere ingrediënten, die lang niet in iedere supermarkt te verkrijgen zijn. Denk daarbij aan cyprusaardappels, kardemompeulen of speciale kaassoorten. Vaak staat er wel een alternatief vermeld, maar het voelt dan toch een beetje als valsspelen. De recepten zijn vrij bewerkelijk en exotisch, maar zien er zeker wel smakelijk uit. Er wordt gewerkt met pittige en soms wat bittere smaken, waar je van moet houden. Vers uit de oven heeft de recepten ingedeeld in het gebruiksmoment, van ontbijt tot diner en een aantal zoete recepten. De stappenplannen lopen soms door op een volgende pagina en zijn vergezeld van sfeervolle foto’s.

Score: 7


Ga direct naar Vers uit de oven op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.