logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boeken over thuiswerken

We hebben de afgelopen jaren allemaal van heel dichtbij meegemaakt wat er bij thuiswerken komt kijken. Er zijn dan ook al heel wat artikelen geschreven over thuiswerken. Wij schreven bijvoorbeeld al eerder over de beste werkplek voor thuiswerkers en het inrichten van een veilige thuiswerkplek. Maar er is meer dan dat. Wij ontvingen onlangs drie boeken over thuiswerken, die we je graag laten zien.


Eerste hulp bij thuiswerken

Auteur: Eerste hulp bij thuiswerken

Elke van Hoof is klinisch psychologe. Vanuit die kant heeft ze veel te maken met patiënten die te kampen hebben met trauma’s, stress, burn-outs en werkhervatting. De verplichte thuiswerk-opties die afgelopen jaar aan miljoenen mensen in de schoenen is geschoven, heeft bij haar ongetwijfeld voor heel wat nieuwe aanwas gezorgd. Mensen raakten in de stress, konden werk en privé niet meer gescheiden houden en raakten in een sociaal isolement. Thuiswerken kan ontzettend veel voordelen hebben, maar ook evenzoveel nadelen en gevaren. Veel daarvan zijn op psychologisch en emotioneel vlak – het specialisme van Elke.
In Eerste Hulp Bij Thuiswerken bespreekt ze tal van problemen, die deze klachten moeten voorkomen. Het prettige is dat ze daarbij ook de praktische kanten niet onaangeraakt laat. Manieren om een stabiel netwerk te maken, goed online te kunnen overleggen en met elkaar in contact blijven, bestanden delen en het inrichten van een gezonde werkplek – het komt allemaal uitgebreid aan bod. Een goede basis zorgt namelijk voor een goede gezondheid – zowel lichamelijk als psychisch! Eerste Hulp Bij Thuiswerken is bovendien vlot en toegankelijk geschreven en voor zowel werkgevers als werknemers een echte must-read vol tips, trucs en manieren om je leven goed op de rails te houden, werk en privé met elkaar in balans te houden en je eigen weg te vinden in een optimale werksituatie.

CooleSuggesties topper

Score: 9

Ga direct naar Eerste hulp bij thuiswerken op BOL.com.

Thuiswerken voor dummies

Auteur: Thuiswerken voor dummies

Thuiswerken was voor veel mensen ondenkbaar. Bedrijven staan er nogal huiverachtig tegenover. Door de pandemie zijn ontzettend veel mensen verbannen naar hun keukentafel voor het voortzetten van hun werkzaamheden. Dit boek richt zich eerder op mensen die de kans hebben om zich goed voor te bereiden op het werk. Het benoemt alle zaken waar je rekening mee moet houden als je besluit thuis te gaan werken, van een goede internetverbinding tot een goede werkplek, maar benoemt vooral het vinden van de juiste motivering, de juiste mindset en manieren om toch contact te houden met je collega’s, je werk voor elkaar te krijgen en jezelf te stimuleren om je taken te volbrengen.

Score: 7

Ga direct naar Thuiswerken voor dummies op BOL.com.

Online flexwerken en geld verdienen

Auteur: Online flexwerken en geld verdienen

Heb je door het thuiswerken het licht gezien en wil je zelf gaan ondernemen vanuit huis? Dat is zeker een optie. Veel mensen hebben ontdekt dat het helemaal niet nodig is om een apart kantoor te hebben of een dure ontvangstruimte te huren. Vanuit een zolderkamer, een leegstaande slaapkamer of zelfs een goed geïsoleerde tuinkamer kun je prima aan de slag. Online Flexwerken en Geld Verdienen laat zien welke mogelijkheden je hebt en op welke manieren je geld kunt verdienen. Er is veel aandacht voor bloggen en affiliatemarketing, maar ook het online verkopen via bijvoorbeeld Amazon en BOL.com komt uitgebreid aan bod. Het is een algemene kennismaking met online flexwerken en geld verdienen. Het is daarmee vooral geschikt als eerste stap voor als je een online business wil beginnen of als je hobbymatig online al druk bezig bent, maar wilt weten op welke manieren je er iets mee kunt verdienen. Naast een uiteenzetting van mogelijkheden is er ook ruimte voor een praktische invulling, zoals het inrichten van je werkplek, het kiezen van een bureau of verlichting, communicatiemogelijkheden en natuurlijk ook de bijbehorende wet- en regelgeving, zoals de koppeling met de belastingdienst en de KvK. Pluspunten zijn de oer-Hollandse nuchtere toon en meer dan genoeg waarschuwingen voor alle valkuilen en bedrijven die je gouden bergen beloven door jou te helpen met het opstarten van jouw onderneming.

Score: 7

Ga direct naar Online flexwerken en geld verdienen op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.