logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boeken over jou en jouw eigen geschiedenis

Heb jij wel eens nagedacht over jouw leven? En niet waar je nu staat of wat je wil gaan doen, maar waar jij vandaan komt? Hoe het komt dat jij er uitziet zoals jij er uitziet, waarom je doet zoals je bent en door welke gebeurtenissen jij gevormd bent? Welnu, dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij hebben namelijk twee boeken over jouw geschiedenis, die allebei een heel uniek verhaal vertellen!


Recensie over Dit is jouw verhaal – van de oerknal tot je verjaardag

CooleSuggesties topper

Philip Bunting heeft een flinke klus op handen genomen toen hij dit boekje wilde maken. Hoe vertel je namelijk de geschiedenis van de wereld in een paar bladzijdes, op zo’n manier dat het aantrekkelijk is om te lezen en leerzaam bovendien? Welnu, het is hem wonderlijk wel gelukt. Dit is jouw verhaal vertelt het verhaal van de evolutietheorie op een heel aantrekkelijke en grappige manier, maar zonder allerlei bijverhalen. Door zich juist te richten op de basislijnen van de evolutie en die heel simplistisch in beeld te brengen, aangevuld met vrolijke teksten en een paar geslaagde grappen, is het verhaal compleet en begrijpelijk. Het is zelfs gewoon leuk om te lezen, keer op keer. De vormgeving is aantrekkelijk, de grapjes leuk. Zo maak je biologie en geschiedenis wel aantrekkelijk!

Score: 9


Informatie

Dit is jouw verhaal – van oerknal tot je verjaardag,
Illustrator: nvt
Uitgever: Condor, 40 pagina’s, paperback.
Vanaf: 4 jaar. ISBN: 9789493189041. Prijs: 15.99 euro.

Ga direct naar Dit is jouw verhaal – van de oerknal tot je verjaardag op BOL.com.


Recensie over De gorgels: en toen? Ontdek je eigen geschiedenis

En toen? Ontdek je eigen geschiedenis is een boekje van de Gorgels, geschreven door Jochem Meijer. De Gorgels: En Toen? is een echt invulboekje. Sommige vragen zijn voor jou bedoeld, maar ook je vader, moeder, opa en oma komen aan bod. Zo krijg je een leuk beeld van jouw familiegeschiedenis. Want iedere generatie heeft weer een stukje inbreng, waardoor jij uiteindelijk geworden bent zoals je bent. Als het boekje helemaal is ingevuld, heb je een mooie verzameling interessante weetjes en anekdotes, grappige gebeurtenissen… en misschien wel een paar goed bewaarde familiegeheimen. Je zult ook merken dat mensen heel anders tegen bepaalde gebeurtenissen aankijken. Wat de een als spannend ervaart, zal de ander juist liever vergeten. Ontdek jouw eigen familiegeschiedenis met dit boekje, geheel in stijl van de Gorgels. De illustraties passen perfect bij de bekende verhalen van Jochem Meijer. Een erg leuk boekje om mee aan de slag te gaan. Denk wel goed na voor je ‘m invult, dat kan natuurlijk maar één keer.

Score: 8


Informatie

De Gorgels – En toen? Ontdek je eigen geschiedenis.,
Illustrator: Rick de Haas
Uitgever: Leopold, 64 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 5 jaar. ISBN: 9789025879471. Prijs: 9.99 euro.

Ga direct naar De gorgels: en toen? Ontdek je eigen geschiedenis op BOL.com.Recensie over Van Nul tot Nu

CooleSuggesties topper

Het is niet alleen je biologische geschiedenis die vormt tot wat je bent. Ook de wereld om je heen heeft daar een grote invloed op. De geschiedenis van het gebied of land waarin je woont, is doordrenkt van cultureel erfgoed, gewoontes en tradities. Het boek Van Nul Tot Nu laat zien hoe bepaalde gewoontes tot stand zin gekomen op een briljante manier… in de vorm van een stripboek! De strips zijn al best oud (ik las ze als kind al) hebben niets ingeboet op hun waarde. Het is een bundel van vier albums, van de vaderlandse geschiedenis tot 1648, van 1648 tot 1815, van 1815 tot 1940 en van 1940 tot nu… ongeveer dan.
Het leuke aan deze strips is dat ze niet alleen doorspekt zijn met feitjes en weetjes, maar ook grappig zijn. Je leest mee met twee kinderen die op zoek gaan naar de geschiedenis. Wanneer ze een bron aanboren, wordt die geschiedenis kleurrijk verbeeld. De tekenstijl verandert dan ook van realistisch naar cartoonesk. Een geslaagde manier om de geschiedenis tot leven te brengen, zonder enige twijfel!

Score: 9


Informatie

Van Nul tot Nu,
Illustrator: Co Loerakker en Thom Roep
Uitgever: Big Balloon, 242 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789047860464. Prijs: 24.99 euro.

Ga direct naar Van Nul tot Nu op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.