logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boeken met fun facts

Je hebt nooit genoeg nutteloze kennis in huis, dat blijkt wel uit de hoeveelheid quizen en triviant-achtige spellen die je kunt spelen. Algemene kennis kan ook op heel andere momenten van pas komen, je weet echter nooit precies waar en wanneer. Het leuke aan boeken met fun facts is bovendien dat je ze altijd kunt pakken om er in te lezen, waar en wanneer je maar wilt.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Dat was niet de bedoeling

CooleSuggesties topper

Sommige gebeurtenissen of ontwikkelingen hebben verstrekkende gevolgen. Als het goed is, zijn die gevolgen ingecalculeerd, maar vaak zijn het ook gevolgen waar niemand aan had gedacht of zelfs waar niemand aan had kunnen denken. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat het veelvuldige gebruikk van smartphones funest was voor de nek en schouders van een complete generatie kinderen? Maar wie had kunnen bedenken dat het grootschalige gebruik van smartphones ook een flinke vermindering in de kauwgomconsumptie betekende? Zo zijn er talloze oorzaak-gevolgverhalen die te absurd voor woorden lijken, maar toch echt gebeurd zijn. Dat was niet de bedoeling legt een aantal van deze verbanden uit op een heel toegankelijke manier. Het boek is vlot geschreven en makkelijk leesbaar. Ideaal leesvoer voor verloren momenten!

Score: 9


Ga direct naar Dat was niet de bedoeling op BOL.com.


Recensie over Manneken Pis plast 1172 liter per minuut

Zoals je zult begrijpen gaan de fun facts uit het boekje Manneken Pis plst 1172 liter per minuut over een heel specifiek land. Iets dat ook door de ondertitel van dit boek wordt bevestigd, want naast dit weetje staan er nog 1172 andere nuttelozefiten over België in dit boekje. Die feitjes gaan over van alles en nog wat, van de fritesconsumptie tot het aantal inwoners van bepaalde dorpen en steden, de manier waarop mensen bier drinken tot prestaties op wetenschappelijk of organistorisch niveau. De weetjes zijn niet te herkennen middels een hoofdstukindeling of andere verdeling, toch staan ze wel gegroepeerd per onderwerp. Wil je alles weten over de Vlaamse gewoontes op het gebied van eten, drinken, reizen, slapen, winkelen, wonen, leven en nog veel meer? En bovendien overstelpt worden met feitjes over Belgische dorpen en steden, geschiedenis en demografische feitjes? Dan is Manneken Pis plast 1172 liter per minuut echt iets voor jou. De feitjes zijn kort en bondig geschreven, zonder opsmuk. De bladsnede is gekleurd in de Belgische vlag.

Score: 7


Ga direct naar Manneken Pis plast 1.172 liter per minuut op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.