logo-liggend-wit-donkerblauw

Boeken met alles over katten en honden

Heb jij een kat of hond in huis – of wil je gewoon meer weten over deze huisdieren? Dan moet je echt eens kijken naar de boeken Katologie en Hondologie. Eerlijk is eerlijk: de boeken zien er alles behalve serieus uit, maar schijn bedriegt. Ze brengen gewoon kennis en informatie op een heel leuke en grappige manier over!


Katologie

Katologie

Laten we beginnen met de ongeduldige katten en een stukje uitleg over deze boeken. Want hoewel de voorkant er een beetje kinderlijk uitziet, is de inhoud dat juist niet. Het boek zelf bestaat uit tien hoofdstukken, waaruit blijkt dat het boekje zichzelf niet al te serieus neemt. Met hoofdstukken als ‘De weerzinwekkende anatomie van katten’ en ‘kattenpraat’ of ‘De enorm rare wetenschap van kattengedrag’ zegt al genoeg. Toch is de inhoud van die hoofdstukken best serieus geschreven, aangevuld met een paar vrolijke anekdotes of verhaaltjes.

Het boek Katologie is geschreven als een vraag- en antwoordboek. Ieder ‘probleem’ of vraagstuk staat als vraag boven de pagina, zoals: waarom houden katten niet van water? en Hoe kunnen katten in het donker zien? Vanuit die vraag wordt er vanuit wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen antwoord gegeven. Soms is dat antwoord best specifiek, met getallen, cijfers en feitjes, soms ook juist heel erg vanuit Stefan Gates (de auteur) eigen ervaring. Door het boek heen vind je kaders met fun facts, stukjes geschiedenis en andere afleidingen. De tekeningen in het boek zijn – geheel in stijl met de kaft – eenvoudig, sober en heel kleurrijk.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Uitgeverij MUS, 159 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789045327334. Prijs: 15.99 euro.

Ga direct naar Katologie op BOL.com.

Hondologie

Hondologie

In dezelfde lijn als Katologie is er een boek over honden, eveneens geschreven door Stefan Gates. In dit boek staat alleen niet onze eigenwijze stofvanger in de hoofdrol, maar de trouwe viervoeters. Hondologie heeft dezelfde opbouw als Katologie, wat dat betreft is er dus geen verschil tussen beide dieren en lijkt Stefan ook geen voorkeur te hebben. Het bevat vrolijke anekdotes, cijfermatig onderbouwde verklaringen en heel veel vragen, waarop een semi-wetenschappelijk antwoord wordt gegeven.

Denk daarbij aan vragen als: Is het ene ras beter dan het andere? Wat betekent links of rechts kwispelen? Hoe zit dat nu eigenlijk met hondenadem? Alles wat jij als baasje (of geïnteresseerde) over honden moet weten, staat in dit boekje… ook de dingen die je normaal gesproken niet bespreekt met iemand die je in de bus tegenkomt. Zo ontdek je de bizarre en hilarische wereld van de hond. Ook Hondologie is voorzien van de kenmerkende stokdieren, die je ook kent uit Katologie.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Uitgeverij MUS, 159 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789045327341. Prijs: 15.99 euro.

Ga direct naar Hondologie op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.