logo-liggend-wit-donkerblauw

Boeken voor een ontspannen en een gelukkig leven

Ons dagelijks leven wordt alsmaar drukker en drukker. Het lijkt erop alsof we steeds vaker in de weer zijn met het bijhouden van het leven van anderen via social media dan dat we aan het genieten zijn van ons eigen leven. carrière maken, veel geld verdienen en overal bij betrokken zijn lijken het hoogst haalbare doel in onze maatschappij. Zonde, natuurlijk! Het zorgt er niet alleen voor dat je niet kunt genieten van het dagelijks moment, maar het levert ook een boel stress op. Die stress zorgt weer voor de nodige ziektebeelden en kan zelfs leiden tot langdurige burn-out’s. Wij vonden drie boeken die je kunnen helpen om te ontspannen en de leuke dingen van het leven te omarmen. Wil je meer stoere tips en suggesties over mindset en fitness -> MNLK.nl!

Niet meer piekeren kun je leren

Recensie over Niet meer piekeren kun je leren

Door de constante druk die we ervaren, is het logisch dat mensen steeds meer gaan piekeren. Negatieve gedachten en verschillende Wat Als scenario’s passeren bij veel mensen dagelijks de revue, in sommige gevallen zelfs vrijwel continu. Je voelt je dan niet meer vrij om te doen en laten wat je wilt, omdat je telkens in je achterhoofd bezig bent met de mening van anderen of mogelijke gevaren of negatieve gevolgen. In het boek Niet Meer Piekeren Kun je Leren ga je aan de slag om deze negatieve gevoelens en gedachtes kwijt te raken. Dat doet het boekje gelukkig niet met alleen de kreet: hou daar eens mee op! Nee, het belangrijkste deel van het boek bestaat uit een stukje gewaarwording van gewoonte om je er vervolgens mee te leren omgaan.

In het eerste deel van het boek ga je dan ook dieper in op het hele concept van piekeren. Wat is het, waarom doe je het, en wat zijn de gevolgen? Na ongeveer de helft van het boek ga je aan de slag met het aanpakken van het probleem. Daarin ga je stap voor stap zorgen voor een stukje rationalisering en zorg je dat je met kleine stapjes tegelijk stopt met het continu piekeren. Niet Meer Piekeren Kun Je Leren is ontzettend praktijkgericht. Naast prettig leesbare informatieve stukjes krijg je af en toe korte opdrachten en lees je aan het eind van ieder hoofdstuk een korte samenvatting, geschreven in een grijs kader. Een aanrader voor de echte piekeraars onder ons: dit boek is een fijne stap om daarvan verlost te worden.

Score: 8


Ga direct naar Niet meer piekeren kun je leren op BOL.com.

Geluk is ook niet alles

Recensie over Geluk is ook niet alles

Dit boek is anders dan de normale boeken die je een gelukkiger en vrolijker leven beloven. De schrijver is Willem van der Does, hoogleraar Klinische Psychologie aan de Universiteit Leiden. Het eerste deel van het boek is een uiteenzetting van het fenomeen Geluk en de elementen die daar op van invloed zijn. Het onderwerp Geluk wordt van alle kanten bekeken: wellicht is het een kwestie van perceptie, of is het vooral onder invloed van stress of een materialisme gekrompen tot minimale proporties. De vraag is: wat is geluk? En wanneer ervaar je het? Daarbij ga je ook aan de slag om negatieve en vervelende gewoontes af te leren. Stap voor stap krijg je technieken aangereikt die je helpen om angsten onder ogen te zien, positieve bekrachtiging toe te passen en jezelf doelen te stellen. Dit deel van het boek is tamelijk wetenschappelijk geschreven, ondanks het feit dat het vanuit de schrijver zelf afkomstig is en er gebruik wordt gemaakt van talloze weetjes en feitjes. Deze informatie wordt vergezeld van de sarcastische illustraties van Peter van Straaten, die je vast wel kent.

Het grappige aan het boek Geluk is ook niet alles volgt in het tweede deel: daarin worden lezersvragen beantwoord! Vrijwel 100 pagina’s lang lees je over de problemen en vraagstukken van gewone mensen, die vervolgens door WIllem worden beantwoord op een openhartige en eerlijke manier. Een leuke manier om te lezen dat zo veel mensen problemen hebben – het is eigenlijk een verkorte versie van Dr. Phil, in boekvorm.

Score: 7


Ga direct naar Geluk is ook niet alles op BOL.com.

chill boek

Recensie over #chill

#chill beloofd je met dit boek om in 12 stappen een goede balans te creëren tussen werk en ontspanning. Het is een lastige kwestie, want de meeste mensen nemen hun werk veel te serieus. In sommige gevallen lijkt het er zelfs op dat mensen leven voor hun werk dan dat ze werken om te kunnen leven. Dat is natuurlijk een keuze die je maakt, en voor sommige mensen levert het werk ook veel geluk aan vrolijkheid op. Vaker echter is het een bron van ergernis en stress, waardoor er simpelweg te weinig ontspanning is een klachten als een burn out op de loer liggen. Stom genoeg weet iedereen ook dat het niet goed is om werk voor je sociale leven te zetten. Toch sluipen deze gewoontes snel in het dagelijks leven.

De 12 stappen in dit boek refereren overigens naar de maanden van het jaar. Aangezien het boek begint in de maand januari, is het logisch om dan met dit boek te beginnen. Jammer, want als de maanden gewoon nummers hadden gekregen was het veel logischer geweest om bijvoorbeeld in oktober of april te kunnen starten. Wel prettig is dat het boek op deze manier benadrukt dat het zoeken naar geluk en het creëren van een goede balans tussen werk en prive niet zomaar te realiseren is. Het is een lang lopend proces, dat veel tijd en energie kost. De winst is er natuurlijk wel maar: ga er dus voor! De basis van dit boek is tamelijk belerend: aan de hand van regeltjes en talloze Do’s en Don’ts lees je hoe je die balans in orde kunt brengen. De tekst zelf is vlot en toegankelijk, het gaat enkel om die ietwat strenge toon, waar nauwelijks een speld tussen te krijgen is.

Score: 7


Ga direct naar #Chill op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.