logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek bespreking: Het boek van Clash 1: Varkensruiters


Ik denk dat ik wel veilig kan stellen dat iedereen de app Clash of Clans wel kent. Of anders Clash Royale, die daaruit is voortgevloeid. Gene Luen Yang heeft de eer op zich genomen om die game om te vormen in een aantal spannende en grappige verhalen – en zie hier het eerste deel van Het Boek van Clash!

Varkensruiters

In dit eerste deel staan de varkensruiters centraal. Je leert dat alle personages zo hun eigen groepjes vormen. Onder de varkensruiters is er de befaamde Rokkus de Razende, die als een soort popster bekendstaat onder alle inwoners van deze fantasywereld. Velen vinden het zelfs een eer om door Rokkus verslagen te worden! In de clan van de varkensruiters gaat Rokkus’ kleine broertje Terry (oh nee: Terrodicus) gebukt onder het succes van zijn grote broer. Hij wordt geplaagd om dat hij en zijn varkentje nog zo klein en onervaren zijn…

Stoere zet

Dan wordt Terrodicus er door zijn grote broer op uitgestuurd. Hij moet Ukkepukkeldam met de grond gelijk maken. Dat klinkt als een eenvoudige klus – zo goed verdedigd is het dorpje niet – maar als onze jonge Varkensruiter oog in oog komt te staan met een groot gevaar, weet hij samen de bewoners van Ukkepukkeldam weerstand te bieden. Zo maakt hij nieuwe vrienden en leert hij wat echt belangrijk is.

Over de auteur en illustratoren

Gene Luen Yang

Gene Luen Yang schrijft, en tekent soms, stripboeken en graphic novels. Als ambassadeur van kinderboeken in Amerika vindt hij lezen en inclusiviteit in boeken belangrijk. In de Verenigde Staten won hij veel prijzen met zijn stripboeken. Hij maakte strips over Avatar: The Last Airbender en Superman. Zijn meest succesvolle verhaal, American Born Chinese, wordt binnenkort verfilmd als tv-serie.

Alison Acton

Alison Acton is een Canadese tekenaar met een achtergrond in strips en animatie. Ze vindt het leuk om levendige personages te bedenken en scherpe dialogen te schrijven. Verder gaat ze graag lang wandelen met haar hond. Dan is ze even weg van haar drie jongens, die altijd haar kantoor binnenvallen en overal Lego neerzetten.

Les McClaine

Les McClaine is illustrator en tekent veel strips. Hij studeerde cum laude af van de Savannah College of Art and Design. In 2005 was McClaine genomineerd voor een Eisner Award in de categorie ‘beste digitale strip’ voor zijn werk Johnny Crosbones.


Ga direct naar Het boek van Clash 1 – Varkensruiters op BOL.com.

Recensie over Het boek van Clash 1 – Varkensruiters

Deze nieuwe reeks vormt de klassieke games voor Android en iOS om tot grappige, spannende en tof getekende comics. Het compacte formaat van de boeken maakt ze makkelijk om mee te nemen, maar gezien het kleine lettertype had ik het persoonlijk gewaardeerd als ze op normaal stripboekformaat waren gedrukt. De lettertjes zijn wel heul erg klein! Bovendien gaan veel van de toffe details verloren doordat ze kleiner zijn gedrukt dan dat ze zijn getekend. Het verhaal is grappig en leuk, zit vol sarcasme en woordgrapjes en natuurlijk is het super om je gamehelden tot leven te zien komen.

Score: 7


Informatie

Titel: Het boek van Clash 1 – Varkensruiters
Auteur:
Illustrator: Gene Luen Yang
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789464530469
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.