logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Zo werkt Google Foto’s en Ontdek Google Docs & Drive

Google heeft stiekem een heel erg groot aandeel in ons leven weten te veroveren. Denk maar eens na: alle zoekopdrachten voeren we in Google uit, minstens de helft van de Nederlanders gebruikt GMail, het gros van de smartphones draait op Android (dat van Google is) en dan zijn er nog al die applicaties en programma’s die ook door Google zijn overgenomen of ontwikkeld, zoals Chrome. Maar online zijn ze ook heel veelzijdig en krachtig. Je kunt er veel meer mee dan je zou denken. Daarom waren we ook blij met de boeken Ontdek Google Docs & Drive en Zo werkt Google Foto’s: Haal meer uit je smartphone. Met die boeken haal je het onderste uit de kan!

Ontdek Google Docs & Drive

Google Drive is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde onderdelen van Google. Iedere GMail-gebruiker heeft een opslagcapaciteit van 15GB gekregen: de Google Drive. Aan die drive zijn een soort Office-programma’s gekoppeld, zoals Docs, Calc en Presentaties. Dat zijn de online tegenhangers van Word, Excel en Powerpoint. Het fijne van Google Docs is echter dat je ze overal ter wereld kunt bereiken, mits je toegang hebt tot het internet. In het boek Ontdek Google Docs & Drive ga je letterlijk op ontdekkingsreis door deze online software. Het laat je zien wat je er zoal mee kunt, van het aanmaken van nieuwe documenten, het maken van sjablonen, het werken met formules in Calc en nog veel meer. Natuurlijk is er ook aandacht voor het online delen van documenten en mappen, wat ook een super handige feature is van Google Drive. De tekst en uitleg blijft redelijk eenvoudig en op de oppervlakte, desondanks heb ik als ervaren Google Drive-gebruiker toch nog wat dingen opgestoken over deze programma’s.

Zo werkt Google Foto’s

De beste camera is de camera die je bij je hebt. Dat is absoluut waar. In de meeste gevallen is dat een smartphone. Die beschikken tegenwoordig over betere camera’s dan uitgebreide compactcamera’s van vier jaar geleden. Het coole van fotograferen met je smartphone is bovendien dat je de foto’s direct kunt bewerken, voor nog betere resultaten. Op Android smartphones kom je dan al snel bij de app Google Foto’s uit – een app die de meeste mensen gebruiken om foto’s te bekijken. Maar wat diezelfde mensen niet weten, is dat je er al best veel bewerkingen mee kunt uitvoeren, waardoor die foto’s nog beter worden. Denk daarbij aan het toepassen van filters en het maken van aanpassingen. Er komt echter veel meer aan bod in dit boek: zo ga je albums maken die je kunt delen met andere mensen, animaties in elkaar zetten en gebruikmaken van gezichtsherkenning, automatische back-ups maken van je foto’s en nog veel meer. Gebruik je regelmatig de camera van je smartphone, dan is dit echt een must-have boek.


Recensie over Zo werkt Google Foto’s en Ontdek Google Docs & Drive

CooleSuggesties topper

Twee geweldige boeken vol praktische tips en technieken, die je laten kennismaken met Google Foto’s, Google Docs en Google Drive. Van het maken van documenten tot het delen van foto-albums, het bewerken van foto’s of het maken van een back-up: prettig leesbare boeken voor zowel beginners als mensen die gewoon meer willen halen uit deze diensten van Google.

Score: 9


Informatie

Zo werkt Google Foto’s / Ontdek Google Docs & Drive,
Van Duuren Media, 104 / 176 pagina’s, paperback.
Vanaf: jaar. ISBN: 9789463560283 / 9789463560078. Prijs: 17.99 / 22.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.