logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Zeven kleine criminelen

Zeven jongens gaan een paar dingetjes doen: onder andere een bank overvallen. Niks bijzonders toch? Nou ze doen het maar wel even. Ze hebben een heel goed plan: ze gaan eerst wapens bestellen met het geld van Corda. Die komen aan bij Gorilla en dan kunnen ze pas echt met het plan beginnen. Het plan is bedacht door Billo en die heeft waarschijnlijk een sportwedstrijd gedaan om te beslissen wie Propje moet versieren omdat hij en Gorilla de sportiefste zijn van het stel. Nou, het is een sprintwedstrijd geworden. wie denk je dat heeft gewonnen? Natuurlijk denk je dat het Billo en Gorilla samen zijn maar zij zijn het niet. wie heeft er dan geworden, hoor ik je al denken? Nou dat zal ik je maar even vertellen. Zorg wel dat je het niet mist. oké daar gaat ie: De Pastoor heeft gewonnen. de minst sportieve van alle zeven. Vijf anderen lopen samen en bedenken wie er Propje moet versieren. ( de overige loopt ergens er tussen in) Corda zegt dat hij het zal doen omdat hij nog niemand heeft  geholpen.

Propje

Corda gaat propje(Letizia)(de dochter van de baas van de koffietent waar de bewakers van de bank altijd de koffie bestellen) versieren zodat ze slaapmiddel kunnen doen in de bekers. Dat doen ze zo: twee van de jongens worden boos op Corda en dagen hem uit in het bijzijn van propje, dan verdedigt propje hopelijk Corda en kan Corda slaapmiddel in beide koffiekopjes doen. Dan brengt propje de koffie naar de bewakers, rent Corda ondertussen weg en gaan ze als het slaapmiddel ingewerkt is de bank overvallen. Maar of dat zo goed gaat… dan moet je het boek zelf lezen.

Ga direct naar Zeven kleine criminelen op BOL.com.


Recensie over Zeven Kleine Criminele

CooleSuggesties topper

Zeven Kleine Criminelen is een leuk boek met veel spannende momenten er in zoals: gaat het wel lukken of: worden ze niet gesnapt. Als je de televisieserie kent, is het natuurlijk een feest van herkenning, maar ken je de serie niet, dan zul je nog smullen van dit boek.

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Zeven kleine criminelen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Moon uitgevers, 320 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789048846290. Prijs: 16.99 euro.

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!