logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: World of veggies, vegetarische recepten van over de hele wereld

world of veggies 100 klassieke vegetarische gerechtenIn Nederland is nog altijd een trend gaande voor die oer-Hollandse maaltijd: groente, vlees, aardappelen. Best wel saai, zeker als je kijkt naar het aanbod in de supermarkten. En bovendien niet goed voor je gezondheid en het milieu! Het is helemaal niet raar om een paar vegetarische dagen in de plannen. Sterker nog: er gaan geruchten dat het ‘advies’ van het voedingscentrum binnenkort opgehoogd zal worden van de ‘2 ons groenten en 2 stuks fruit’ naar zo’n 350 gram groenten per dag. Dat is niet voor niets! Vegetarisch eten is niet alleen een trend, maar ook vooral een gezonde manier van leven. Mits je het goed doet. Iedereen weet dat, over de hele wereld. In World of Veggies maak je een wereldreis door de vegetarische wereld.

Niet altijd vlees?

De redenen om vegetarisch te eten zijn overigens niet altijd vanwege de gezondheid of omdat het beter is voor het milieu. Soms is er simpelweg te weinig vlees, of is het heel duur. Of mag je geen vlees eten vanwege je geloof. Ik ken ook mensen die vegetarisch eten omdat ze het simpelweg niet lekker vinden. Redenen genoeg, en allemaal hebben ze gemeen dat ze alternatieven moeten vinden om een gevarieerde maaltijd op hun bord te krijgen, waarbij je ook de voedingsstoffen die in vlees zitten niet negeert. In World of veggies staan 100 klassieke vegetarische recepten – van ontbijt tot diner en van snacks tot sweets -, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariërs én vleeseters. Van Sri Lankaanse dosa, Duitse flammkuchen en Mexicaanse quesedilla’s tot een Keniaanse bonenschotel, Zweedse bosbessensoep en bierbrood uit Australië – en nog veel meer.

Toegankelijk de wereld over

Wat World of Veggies zo gaaf maakt, is dat het niet alleen toegankelijke recepten biedt om te maken (zonder vlees!) maar ook dat het je meeneemt op een heuse wereldreis. Zo ontdek je nieuwe smaken, nieuwe ingrediënten en vooral ook nieuwe gerechten. Van een snelle hap tot een uitgebreide maaltijd: je kunt met vegetarisch echt alle kanten op. De recepten zijn helder en duidelijk uitgelegd en voorzien van smakelijke kleurenfoto’s die je laten zien wat het resultaat kan zijn.

Conclusie over World of veggies

100 klassieke vegetarische gerechten – wat een geweldige verzameling! Van over de hele wereld zijn bekende gerechten opgesnord, van een risotto met paddestoelen tot eggs florentine en zelfs wentelteefjes of een Indiase mangocurry. De recepten zijn toegankelijk qua ingrediënten en eenvoudig te maken. De heldere vormgeving zorgt voor een overzichtelijk boek.

Door:
Score: World of veggies krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

World of veggies,
Carrera, 256 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789048839414. Prijs: 25 euro.

Ga direct naar World of veggies op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.