logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Woestijnpiraten, Dan Walker

Woestijnpiraten - Dan WalkerKen je de Luchtpiraten al? Zij leven in een wereld die waarschijnlijk honderden jaren na die van ons komt, waarin oorlogen de wereld hebben verscheurd en in stukken gereten, maar waarbij niemand echt meer weet hoe het nou allemaal precies in elkaar stak. Moderne technieken zijn gekoppeld aan oude technieken, waardoor piratenschepen het luchtruim onveilig konden maken. Eén van die piraten is kapitein Vaspine, leider van het schip De Waterjuffer. De ietswat nobele piraat houdt er zo zijn eigen denkbeelden op na en gaat bijvoorbeeld geweld het liefst uit de weg. Als een eenzaam meisje uit een weeshuis, Zoya DeLarosse zich bij zijn schip voegt, krijgt ze al snel een plekje onder zijn bemanning. Nu is het tijd voor het vervolg daarop: Woestijnpiraten!

Aartsvijand van een onschuldig meisje

Toch heeft kapitein Vaspine zich daarmee in de vingers gesneden. Het kleine meisje had namelijk al een aartsvijand, de gemene en wrede luchtpiraat Lendon Kane. Deze kille moordenaar zet alles op alles om een medaillon te bemachtigen dat Zoya om haar nek draagt, zodat Kane de verborgen schat van Zoya’s vader in zijn bezig kan krijgen. Na een felle strijd in De Luchtpiraten dachten ze dat ze van Lendon Kane verlost waren, maar in Woestijnpiraten blijkt dat alleszins waar te zijn. Lendon Kane is nog alive and kicking! En hoe…

Cadeauproblemen

Ze komen weer met elkaar in contact via een woestijnpiraat, Dodsley, die door Kane werd ingehuurd om uit een museum een bijzondere pilotenbril te bemachtigen. Op dat moment was Zoya er ook, met precies hetzelfde doel. Aangezien Zoya er uiteindelijk vandoor ging met de bril, kreeg ze daarmee ook weer Kanes pijlen op zich gericht… en hoe! Kane geeft vol gas en vernietigt De Waterjuffer. Alle overlevenden worden gevangengenomen, met uitzondering van Zoya, haar vriendje Bucker en Dodsley, een van de woestijnpiraten. Het is nu aan hun drieën om de bemanning van De Waterjuffer te bevrijden uit de klauwen van Lendon Kane! Maar of dat wel gaat lukken… daarvoor moeten ze namelijk het perfect beveiligde Vliegende Eiland bereiken!

Ga direct naar Woestijnpiraten op BOL.com.


Recensie over Woestijnpiraten

CooleSuggesties topper

Na de luchtpiraten is het nu tijd voor de woestijnpiraten. Een heel ander volk, dat wat gewetenlozer te werk gaat. Hoewel er ook uitzonderingen zijn, zo bewijst Dodsley en zijn vriendin Eva. Deze twee woestijnpiraten begeleiden de jonge Zoya en haar vriendje Bucker in een ogenschijnlijk onmogelijke opdracht om de bemanning van De Waterjuffer uit de klauwen van Lendon Kane te bevrijden! Het boek is ontzettend spannend, eigenlijk nog spannender dan het eerste boek. Het heeft meer vaart, minder langdradige momenten. Het is toegankelijk geschreven met een paar spannende gevechten en vooral nog spannendere momenten – suspensie-momenten, zogezegd. Hier wil je in blijven lezen!

Score: 9


Informatie

Woestijnpiraten,
Van Holkema & Warendorf, 288 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789000358984. Prijs: 17.50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.