logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wiskunde in je smartphone, Ann Dooms

De techniek om ons heen is continu in beweging. We zijn steeds meer afhankelijk van apparaten… en die apparaten lijken ook steeds meer over ons te weten. Vraag jij je wel eens af hoe Instagram weet welke filmpjes jij graag kijkt? En hoe gps nu eigenlijk werkt? Het zijn lastige begrippen om zo maar even uit te leggen. Daar moet je verstand van zaken van hebben… en rustig overwegen welke onderdelen belangrijk zijn voor die uitleg. Professor Ann Dooms heeft zich over verschillende vraagstukken gebogen om de wiskundige kant van veel technieken uit te lichten. Wiskunde in je smartphone laat zien hoe codes, programma’s en technieken ons dagelijks leven helpen en beïnvloeden.

Vraag en antwoord

Wiskunde in je smartphone is geen boek vol droge stof. Het gebruikt een heel prettige en praktische vraag-structuur, waarbij je een duidelijk omschreven vraag te zien krijgt, die vervolgens in heldere taal wordt uitgelegd. Compleet met voorbeelden, zodat jij als lezer ook een idee krijgt van de concrete toepassingen in het dagelijks leven. Zo komt al die wiskunde om je heen pas echt tot leven.

Nieuwe technieken

Naast de praktische toepassingen in het boek, waar je een helder antwoord op krijgt, duikt Ann Dooms ook in de toekomst. Ze bespreekt een aantal technieken die op dit moment nog in ontwikkeling zijn (of in de kinderschoenen staan), waar we later veel profijt van kunnen hebben. Soms liggen ze in het verlengde van bestaande technieken, soms zijn ze ook compleet nieuw. Denk bijvoorbeeld aan wachtwoorden die je niet hoeft te onthouden en de toekomst van kunstmatige intelligentie. Het is al om ons heen, maar nog niet tot in onze huiskamers doorgedrongen.

Zelf aan de slag

Wiskunde in je smartphone is niet zomaar een boek om in te lezen. In verschillende hoofdstukken wordt je ook zelf aan het werk gezet, met verschillende vragen en opdrachten waarin jij jouw wiskundeknobbel eens goed op de proef kunt stellen. De vragen zijn misschien wat meer op kennis en geschiedenis gericht, maar de opdrachten zijn erg leuk en praktijkgericht.


Ga direct naar Wiskunde in je smartphone op BOL.com.

Recensie over Wiskunde in je smartphone

Dit boek laat zien hoe belangrijk wiskunde eigenlijk is in ons leven. Misschien niet de manieren waarop we het leren op de basisschool en middelbare school, maar ook die technieken vormen uiteindelijk de basis waarop je kunt voortborduren in je verdere loopbaan en het dagelijks leven. Ann Dooms laat zien hoe verschillende technieken gebruikmaken van wiskunde en algoritmes om het leven voor ons makkelijker en veiliger te maken. Ze legt dat op een praktische en duidelijke manier uit in een vraag- en antwoordstructuur. Kleurrijke illustraties doen vervolgens nog een extra duit in het zakje om de teksten toe te lichten.

Score: 8


Informatie

Titel: Wiskunde in je smartphone
Auteur:
Illustrator: Katinka VanderSande
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 64
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789401482998
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.