logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Weerloos, Van Riessen

Dat thrillers lang niet altijd bloederig en overmatig gewelddadig moeten zijn, bewijst Joop van Riessen met zijn boek Weerloos. Het boek kabbelt rustig voort in zijn eigen tempo en in zijn eigen wereld, maar het sluimerende gevaar is maar al te realistisch weergegeven. Roddel, achterklap en een vermiste verpleegster vormen de rode draad voor dit boek.

Politie

Natuurlijk put de auteur uit zijn eigen politie-verleden en komt ook in Weerloos met politievrouw Anne Kramer op de proppen. Zij zorgt ervoor dat er aangifte wordt gedaan van de verpleegster. Zo wordt er een spannende zoektocht op poten gezet, die al snel naar het buitenland leidt. Dat zou een spannende race tegen de klok kunnen zijn, maar helaas ontbreekt die spanningsboog. Het is een vertelling, bijna een verslag.

Actuele problemen

Weerloos lijkt eerder een manier om actuele gebeurtenissen, zoals het tekort aan personeel in de zorg, de vluchtelingenstroom en op dat moment ook de corona-crisis aan te pakken als kapstok voor de vele gebeurtenissen. Dat geeft het boek niet alleen een actueel gevoel mee, maar maakt het ook herkenbaar en daardoor realistisch. Het spreekt voor Van Riessen dat hij deze problemen netjes heeft verweeft, zonder een duidelijk standpunt in te nemen.


Ga direct naar Weerloos op BOL.com.

Recensie over Weerloos

Ondanks het gebrek aan actie en geweldig heeft Weerloos toch een fijn tempo en wisselt het regelmatig van onderwerp, zodat je niet snel in een sleur terechtkomt. Het gebrek aan bloedvergieten neemt niet weg dat er geen actiemomenten in zitten, maar dan op een ander niveau. De vertelling is vlot en de gebeurtenissen houden nog altijd in dat je door wil blijven lezen, ook al ontbreekt het ‘race tegen de klok’-gevoel.

Score: 7


Informatie

Titel: Weerloos
Auteur:
Uitgever: De Kring
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Paperback
ISBN: 9789462972377
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.