logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Vriendschap is alles, Stine Jensen

vriendschap is alles Stine JensenStine Jensen is een filosoof die een bijzonder plekje in ons land heeft weten te veroveren. Vooral omdat ze haar kennis en inzichten weet te verwerken in prettig leesbare kinderboeken! Zo is ook Vriendschap is alles speciaal geschreven voor kinderen, met veel illustraties van Karst-Janneke Rogaar. In dit boek draait alles om vriendschap.

Alle aspecten

Daarbij is het prettig en ook vooral heel goed dat Stiene alle kanten van vriendschappen benadert. Niet alleen BFF’s, maar ook verschillende types vrienden. Denk daarbij aan mensen met wie je goed of prettig kunt samenwerken, of waarmee je graag sport. Dat hoeven niet direct de vrienden te zijn waar je gezellig een filmpje mee kijkt of online mee gaat gamen! Al die verschillende soorten vrienden krijgen een unieke en eigen plekje in jouw leven.

Kleurrijk

Al die kennis wordt in Vriendschap is alles verpakt in een prettig leesbaar en vooral ook heel kleurrijk geheel. De illustraties zijn vaak paginavullend en zorgen daarbij voor een vrolijke bedoeling – zoals vriendschap natuurlijk ook bedoeld is. Door het doorlezen van dit boek kom je er achter wat jij vind dat echte vrienden zijn, lees je hoe veel vrienden mensen gemiddeld hebben en leer je ook hoe je nieuwe vrienden kunt maken. Daarbij wordt zelfs onderscheid gemaakt tussen meisjesvrienden en jongensvrienden – want dat is ook een dingetje waar je op kunt letten. Of wat dacht je van knuffelvrienden, dierenvrienden en virtuele vrienden? Er zijn zelfs mensen die er voor kiezen om helemaal zonder vrienden door het leven te gaan!

Ga direct naar Vriendschap is alles op BOL.com.


Recensie over Vriendschap is alles

Vrienden zijn heel erg belangrijk, voor iedereen. Maar je hebt je vast wel eens afgevraagd of je vrienden wel echt vrienden zijn… uit dit boek blijkt dat er veel verschillende soorten vriendschap mogelijk zijn. Een vriend voor alles is bijna onmogelijk! De tekst is helder en duidelijk geschreven, de plaatjes van wat wisselende kwaliteit. De kinderlijke stijl wordt niet overal even goed doorgevoerd, en dat is jammer.

Score: 8


Informatie

Vriendschap is alles,
Illustrator: Janneke Rogaar
Kluitman, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789020622348. Prijs: 17.50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.