logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Voor hete vuren, Folkert Oldersma

Brit en Boris wonen in een flink dorp op het platteland. Ze zijn heel verschillend qua karakter maar gaan heel graag met elkaar om. Ergens in het boek zeggen ze zelfs dat ze vriendje-vriendinnetje zijn, maar dan gewoon omdat ze heel goede vrienden zijn. Samen staan ze in dit boek voor hete vuren. Letterlijk, zelfs.

Familieproblemen

In Voor hete vuren gaat het niet zo lekker bij Brit thuis. Haar moeder is alleenstaand en heeft sinds kort een nieuwe vriend, die samen met zijn zoon bij hen is komen wonen. Hoewel haar kleine broertje ontzettend opkijkt tegen de nieuwe puber, moeten Brit en Steven niets van elkaar hebben. Er hangt iets vervelends om Steven heen. Maar wat?

Misdaad in de omgeving

Dan wordt het dorp plots opgeschrikt door een misdaad. De plaatselijke supermarkt is overvallen. Al het kasgeld is weggehaald door twee brutale jongens. De winkelier kende ze niet en kon ze ook niet goed zien. Boris wil er meer van weten. Niet alleen voor zijn vlog, maar ook omdat het gewoon niet kan. Van zijn vader weet hij dat er nog iets anders gaande is: het waterschap wordt bedreigd door een mysterieuze dader, die dreigt gif in de rivier te gooien!

Gekoppeld

Wanneer Bert, een vriend van Brit, plots verdwijnt willen Boris en Brit bij de politie gaan vertellen wat ze denken dat er aan de hand is. De politie weigert echter de kinderen te geloven. Dan zit er nog maar één ding op. Ze moeten zelf op onderzoek uitgaan. Dat levert ze echter meer problemen  op dan dat het goed doet. Zijn de twee kinderen wel opgewassen tegen doorgewinterde criminelen?

Ga direct naar Voor hete vuren op BOL.com.


Recensie over Brit en Boris 2: Voor hete vuren

Dit tweede boek van Brit en Boris is knap spannend. Ze duiken in een wereld vol criminaliteit en dreiging. Ze trekken echt de stoute schoenen aan en begeven zich tegen beter weten in op heel glad ijs. Is dat wel slim? Echt een goed voorbeeld is het natuurlijk niet. Een spannend verhaal levert het zeker wel op. Er zit een enorm tempo in het boek, dat ondanks een paar lastige woorden en zinnen leesbaar is voor stoere kinderen vanaf een jaar of 9.

Score: 7


Informatie

Voor hete vuren,
Illustrator: Frodo de Decker
Clavis Bvba, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789044832884. Prijs: 14.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.