logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Vic Falls Missions: Fatale Wissel

Vic Falls Missions 5 De Fatale Wissel

Dit is inmiddels het vijfde boek uit de serie Vic Falls Missions. Fatale Wissels is de opvolger van Het Offer van de Baobab, De Keizersillusie, Slangenkoorts en Bloedgevaar. Hoewel de boeken afzonderlijk te lezen zijn, zit er zeker een rode draad in. Je hebt dus pluspunten bij het lezen als je de eerdere delen kent! Waar de eerste delen vooral draaiden om Marcus en minder om Vic Falls (Victoria Falls, om precies te zijn), is het inmiddels een serie geworden waar teamgericht werken centraal staat – en waarin Victoria een grotere rol speelt.

SPAT

Natuurlijk speelt het SPAT nog altijd de centrale rol. Een geheime dienst met kinderen, die bovendien een handicap hebben. Een blinde, een autist, iemand met één kunstbeen of iemand die in een rolstoel zit: alle aspecten van handicaps komen in deze reeks wel naar voren. Het verhaal is daarmee heel inclusive, wat een pluspunt is. Het is ergens ook wel raar dat Marcus een plekje heeft bemachtigd, als niet-gehandicapte. Toch past hij mooi in het plaatje en doen zijn freerunning-skills nog altijd goed dienst bij de geheime missies.

Dubbele missie

In het begin van Fatale Wissel krijg je een spoedcursus uit de vorige delen. Wat was er ook alweer gebeurd? Oh ja – David is ontvoerd en zit nu op een onbekende plek, afgezonderd van alle communicatiemiddelen. Dat is al een pittige missie, die in het volgende boek ook nog doorloopt. Hij wordt op een geheime basis ingezet om bepaalde systemen te hacken. Om zo de beveiliging op te schroeven, krijgt hij te horen, maar David vreest dat er meer achter zit. Ondertussen is het SPAT-team ook bezig met het verijdelen van een project om het Derde Rijk opnieuw leven in te blazen. Er worden heel wat plannen gesmeed om ‘het zuivere ras’ weer op de voorgrond te zetten, waarbij zelfs een hele theaterproductie door het land reist. Maar wat en hoe? Dat is nog lang niet duidelijk. Het helpt ook niet dat het brein achter de organisatie zichzelf al tientallen jaren schuilhoudt in zijn enorme huis…


Ga direct naar Vic Falls 5: Fatale Wissel op BOL.com.

Recensie over Vic Falls 5: Fatale Wissel

Vlaamse boeken kennen in de regel een wat rijkere woordenschat dan Nederlandse boeken. Toch zitten in dit deel ook een flink aantal verbasteringen naar het Engels, wat het lezen soms wat stoort. Voor heel wat woorden hadden betere vertalingen gevonden kunnen worden. Natuurlijk is het fraai te zien dat de kinderen, ondanks hun beperkingen, zeker hun mannetje staan. De hulp van buitenaf is goed, de begeleiding laat zien dat de kinderen er niet alleen voorstaan.

Score: 7


Informatie

Titel: Vic Falls 5: Fatale Wissel
Auteur:
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 212
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN: 9789463833141
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.