logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Vermoorde onschuld, Olivier Grenson

vermoorde onschuld recensie

Vermoorde Onschuld is een spannende graphic novel over een onschuldig ogend meisje, Fanny. Zij lijkt echter helemaal niet zo onschuldig te zijn, getuige het feit dat je haar ontmoet wanneer ze in de gevangenis zit en haar verhaal doet aan haar advocaat, die zijn best zal doen om haar onschuld te bewijzen of nochtans zal proberen haar straf te minimaliseren.

Tweeling

Fanny is de helft van een tweeling, samen met haar zus Tania zijn ze onafscheidelijk. Toch hadden ze het niet makkelijk. Hun moeder had namelijk behoorlijk last van stemmingswisselingen. Hoewel er van liefde tussen moeder en dochters geen sprake was: de stemmingen wisselden van neutraal naar woedend, met gemene psychologische spelletjes om de twee uit elkaar te drijven. De enige mensen bij wie de tweeling zich echt veilig voelden, waren hun oom en tante, die zelf geen kinderen konden krijgen. Zij ontfermden zich regelmatig over de twee meiden om de leukste avonturen te beleven en heel wat af te reizen.

Geschiedenis

Het noodlot brak echter aan: op kerstavond nodigde Fanny haar zus en moeder uit voor een etentje. In het begin speelt moeder de vermoorde onschuld, zich neutraal opstellend tegenover de hele situatie, hoewel ze de ene sneer na de andere uit over de maaltijd, het interieur, verbroken relaties en het werk van de twee meiden. Dan toont Tania een fotoboek aan Fanny, waarin hun werkelijke geschiedenis staat. Zo leren ze de geschiedenis van zichzelf, maar ook van hun moeder. Fanny ontdekt wat er ten grondslag ligt aan de gemene trekjes van hun moeder. Maar wanneer die op luide toon van zich laat horen, zijn het dit keer de stoppen van Fanny die doorslaan… met alle gevolgen vandien.


Ga direct naar Vermoorde onschuld op BOL.com.

Recensie over Vermoorde onschuld

Dit sfeervol getekende boek is er eentje die psychologische spelletjes met zich speelt tot aan het laatste hoofdstuk. Door de constructie met de advocaat krijgt Fanny een fraai podium om haar verleden uit de doeken te doen, zodat jij als lezer ook te zien krijgt wat de meiden allemaal hebben meegemaakt. Je leest vooral over de haat jegens haar moeder (die overigens wederzijds was) en de effecten die dat heeft gehad op de ontwikkeling van de twee. In het laatste hoofdstuk lees je de ontknoping, de aanleiding en conclusie zijn bijzonder te noemen. De tekenstijl is zacht, met uitgesproken karakterkoppen en soms wat bijzondere schaduwpartijen op de gezichten. Sfeervol en duister, met een sluimerend verhaal naar een ontknoping. Vermoorde onschuld is een zachte thriller die dankzij de uitwerking als graphic novel zijn uitwerking niet mist.

Score: 7


Informatie

Titel: Vermoorde onschuld
Auteur:
Illustrator: Sylvie Roge
Uitgever: Le Lombard
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 16 jaar
ISBN: 9789064218002
Prijs: 29.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.