logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Verboden te openen! Slijmerig! Charlotte Habersack

Jawel hoor, het is weer zo ver! Er ligt weer een nieuw pakketje te wachten op de deurmat van Nemo. Daarop staat ook weer de tekst Verboden te openen! maar dan nu met ‘Verboden te openen! Slijmerig!’ in plaats van ‘Verboden te openen! Het bijt!‘ zoals op het eerste pakketje. En wat doe je dan, als nieuwsgierige jongen? Dan zoek je je vrienden op en maak je het pakketje open!

Fred en Oda

En dus belt Nemo zijn ‘vriendinnetje’ Oda op (hoewel het nog steeds niet helemaal duidelijk is of Oda hem ook ziet als haar vriendje) en fietst hij langs Fred, zodat ze met zijn tweetjes naar Oda fietsen. Daar maken ze het pakketje open. En wat zit er in? Juist: een groen, glibberig en slijmerig monster, die Oda meteen bestempeld als zijn moeder. Dat hadden ze niet verwacht! Het probleem is dat het buiten ineens grote druppels waterig slijm begint te regenen, die het hele dorp in zijn zwang houdt. Ondertussen houden onze drie vrienden Slijmpie, zoals het slijmerige monster heet, onder de douche, zodat het niet uitdroogt.

Geweldig slijm

Bij toeval ontdekken ze dat het slijm wel heel gunstige effecten heeft op mensen. Het geneest de meest bizarre kwaaltjes op de huid! Niet alleen puistjes en meeëters, maar ook sproeten, muggenbulten en zelfs een hardnekkige huiduitslag verdwijnen als sneeuw onder de zon. ‘Verboden te openen! Slijmerig’ leek dan ook een overbodige waarschuwing. Het is een geschenk uit de hemel! Fred en Nemo prijzen zich dan ook rijk en verkopen slijm alsof het dropjes zijn. Dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt. En ondertussen blijft het maar doorregenen. Oda wil niets liever dan de rechtmatige eigenaar opsporen, maar daar lijken de jongens niet zo veel haast mee te hebben. Tot ze ontdekken dat het slijm ook een keerzijde heeft…

Ga direct naar Verboden te openen! Slijmerig! op BOL.com.


Recensie over Verboden te openen – slijmerig!

Na het avontuur met de Yeti is nu een glibberig slijmmonster aan de beurt om het leven van Nemo op zijn kop te zetten. Een geweldige zet, want de potjes zijn slijm ontzettend populair. Het is weer een spannend en grappig verhaal, hoewel de insteek heel anders is: waar het eerste deel vooral ging om het verborgen houden van het enorme wezen, gaat het nu vooral om de handel om het slijm. De finale is spannend, met een griezelige grot en een hebberige handelaar.

Score: 8


Informatie

Verboden te openen! Slijmerig!,
Illustrator: Frederik Bertrand
Uitgever: Kluitman, 171 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020674668. Prijs: 13.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.