logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Verboden te openen! Het bijt! Charlotte Habersack

verboden te openen! het bijt!Op een dag ontvangt Nemo een pakketje in de bus. Op dat pakketje, netjes verpakt in bruin papier, staat groot geschreven: VERBODEN TE OPENEN! HET BIJT! En wat doe je dan, als nieuwsgierige jongen? Juist. Dan maak je het pakje open. Nemo ontdekt een heel lief, pluizig wit monstertje. Als het begint te sneeuwen (in juli) beseft Nemo dat er misschien wel iets raars aan de hand is. Buiten een pakketje met een monster… En dat is ook zo: het kleine pluizige monstertje groeit. En hard. Binnen de kortste keren is het een Verschrikkelijke Sneeuwman, van meer dan 2,5 meter lang!

Verstoppertje spelen

Vanaf dat moment begint het verhaal pas goed. Nemo wil namelijk niet dat iemand de Verschrikkelijke Sneeuwman, die Icy Ice-Monsta heet, ontdekt. Mensen zouden er wel eens ontzettend van kunnen schrikken, dat ze hem kwaad zouden doen. En dat mag natuurlijk niet! Hij moet het monster dus goed verborgen weten te houden. Dat lukt aardig goed. Alleen zijn vriend Fred weet er van – die was er namelijk bij toen Nemo het pakketje met VERBODEN TE OPENEN! HET BIJT! opende. Later wordt het Icy Ice-Monsta gespot, maar krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.

Oorsprong

Samen proberen ze te achterhalen waar de Yeti vandaan komt. Dat is een flinke puzzeltocht. Gelukkig kunnen ze er op school stiekem ook wat tijd aan besteden – daar maken ze namelijk een werkstuk over de Verschrikkelijke Sneeuwman. Langzaam ontdekken ze steeds meer sporen en bewijzen die ze naar de oorsprong van hun eigen Yeti zal leiden. Maar daarvoor moeten ze wel inbreken… hebben ze dat over voor hun grote vriend? En hoe lang zal het ze lukken om hem verborgen te houden?

Conclusie over Verboden te openen! Het bijt!

Aan het gat in de kaft zie je het al: dit is een bijzonder boek. Een bijzonder leuk boek, zo blijkt. Het is spannend en grappig geschreven, met af en toe een paginagrote zwart-wittekening. Het idee van een yeti in huis is natuurlijk geweldig. Wie zou niet zo’n raar monster rond willen hebben lopen? Het probleem is wel terecht. Waar láát je zo’n monster? Door: Score: Verboden te openen! krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Verboden te openen! Het bijt!,
Illustrator: Fréderic Bertrand Kluitman, 208 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020674651. Prijs: 13.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.