logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Vandaag haat ik… Lotta Sonninen

Er zijn heel veel boeken waar je blij van wordt. Boeken over eenhoorns, regenboogcupcakes, bloemen, prinsessen en allemaal van dat soort dingen. Maar soms heb je daar echt helemaal geen zin in. Soms zit je gewoon in die heerlijke, zwarte donderwolk en wil je d’r even niet uitkomen. En dan? Kun je dan niets met die gevoelens? Nee, eigenlijk niet. Tenminste, totdat het boek Vandaag haat ik… op de markt verscheen. Dat is namelijk een stoer invulboek voor al die negatieve moppergevoelens!

Humeurigheid is de nieuwe happiness

Het is klaar met al dat vrolijke huppelgedoe. Lekker humeurig, dat wordt de nieuwe trend van 2019. Het heeft Grumpy Cat ook geen windeieren gelegd, of wel? Nou ja – het is in ieder geval zo dat er vaak genoeg frustraties en woede onder de oppervlakte schuilgaan, die het vrolijke en luchtige in de weg staan! Met Vandaag Haat Ik… heb je het perfecte invulboek in handen voor al je irritaties, frustraties, woedemomentjes en meer. Maar zorg er wel voor dat je het verbergt voor je partner, kinderen en collega’s. Het is namelijk beter als zij er niet al te veel van af weten – het zal ook deels over hen gaan!

Invulboek

Als je niet weet waar je mopperigheid en humeurigheid vandaan komt, moet je soms heel diep graven om er achter de komen wat de bron van al die negativiteit is. Dat kun je enerzijds doen door juist heel erg te letten op alle positieve dingen, maar door om te gaan met het vervelende worden die minder vervelend. Dat is een betere manier. Vandaag haat ik… bevat lijstjes en invuloefeningen over onder meer schuld en ergenis (wat is er mis met je leven – en door wie komt dat?), eerlijkheid (de dingen die je die ene keer had moeten zeggen) en oude koeien uit de sloot halen (niks geen vergeten en vergeven). Het is tijd om alles van je af te schrijven!

Ga direct naar Vandaag haat ik… op BOL.com.


Recensie over Vandaag haat ik…

Hoewel dit boekje misschien een tikje negatief lijkt, heeft het zeker een positieve insteek. Het leert je namelijk kritisch te kijken naar de negatieve dingen in je leven en daar een oorzaak of bron van te zoeken. Daarnaast is het een grappig activiteitenboek dat juist de negatieve kant van het leven gebruikt, in tegenstelling tot al die jubel-glitterboeken.

Score: 7


Informatie

Vandaag haat ik…,
Lev. uitgevers, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789400511101. Prijs: 10 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.