logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Van geluk gesproken, Tine Priem

Het is lang niet altijd vanzelfsprekend om gelukkig te zijn. Er komt zoveel kijken bij het dagelijks leven, er zijn zo veel eisen en verwachtingen om aan te voldoen: dat is soms gewoon wat overweldigend. Daarnaast wordt je mate van geluk natuurlijk beinvloed door je persoonlijke situatie: je gezondheid, zorgen om je familie of vrienden, financiële problemen, werkstress… noem maar op. Van Geluk Gesproken door Tine Priem kan je hierbij misschien helpen.

Dagboek

Van Geluk Gesproken neemt je niet mee naar een lange reeks hoofdstukken vol informatie en theorie over geluk en misère, over manieren om daar uit te geraken en er weer bovenop te klimmen. Nee, dit boek heeft een snelle, korte en hands-on aanpak. In het begin van het boek lees je over de levenservaringen van Tine zelf. Hoe zij ongelukkig was (soms wat meer merkbaar dan anders) en hoe zij daarmee is omgegaan. Een prettig geschreven autobiografie van haar leven, gericht op haar geluk.

Aan de slag

Haar lange weg vol verbetering heeft geleid tot een praktisch boekje: een dagboek, waarin je 20 weken lang dagelijks gaat schrijven. Op die manier leer je vooruit kijken en het geluk te zien dat binnen je bereik is. Dat doe je op twee momenten per dag: na de ochtend en in de avond. De ochtenden zijn wat meer ingericht op het doorkomen van de dag en het maken van plannen. Plannen voor de lange termijn, maar ook voor korterbij. Je schrijft affirmaties op, maakt een to-do lijstje en bedenken wat je die dag gaat doen om dichter bij jouw geluksgevoel te komen. ’s Avonds kijk je terug op de dag. Waar ben je dankbaar voor, wat heb je geleerd… en hoe kijk je tegen jouw geluk aan? Zo ga je iedere dag werken aan je geluksgevoel, aan je toekomst. Na die 20 weken zit je in een flow, die je als vanzelf kunt doorzetten.


Ga direct naar Van geluk gesproken op BOL.com.

Recensie over Van geluk gesproken

Van geluk gesproken is een pro-actief dagboek waarin je iedere dag gaat nadenken over je geluk. En dan niet op een piekerende, negatieve manier, maar kritisch en opbouwend. Je gaat plannen maken voor grote en kleine geluksmomenten, dromen nastreven en kijken naar de positieve dingen die dag je heeft gebracht. Zo moet dit dagboek ervoor zorgen dat je een andere visie krijgt op het leven, waardoor je actiever en positiever in het leven staat. Geïnspireerd op mindfulness, maar met een eigentijdse inslag. Het boek is strak en serieus vormgegeven, maar ik had persoonlijk graag wat meer voorbeelden en inspiratie gezien. Nu heb je slechts één voorbeeldje van wat je kunt invullen, die niet voor iedereen inspirerend zal zijn om zelf aan de slag te gaan.

Score: 7


Informatie

Titel: Van geluk gesproken
Auteur:
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789463377782
Prijs: 19.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.