Boek recensie: Van boswachter tot youtuber, Arwen Kleyngeld


Geplaatst

in

door

van boswachter tot youtuberWat wil jij later worden? Dat is mij ook heel erg vaak gevraagd. Soms wist ik het wel, maar meestal niet. Nu nog heb ik eerlijk gezegd geen idee wat ik zou willen worden, hoe veel plezier ik ook heb als tekstschrijver: altijd weer nieuwe mensen ontmoeten en leren kennen… om er daarna mijn creatieve ding mee te kunnen doen. Dat is toch super? Maar er zijn natuurlijk nog heel wat meer beroepen die je zou kunnen doen. Er komen er zelfs telkens maar beroepen bij, dankzij de nieuwe technieken. In het boek Van Boswachter tot Youtuber ging Arwen Kleyngeld op pad om een aantal bekende Nederlanders en minder bekende Nederlanders het hemd van het lijft te vragen.

Bekende en onbekende beroepen

Dankzij deze interviews ontdek je heel wat nieuwe beroepen, maar leer je vooral ook mensen kennen die deze beroepen uitvoeren. Ze vertellen je hoe ze in het vak terecht zijn gekomen. Soms waren het jongensdromen, beroepen die ze altijd al wilden doen, maar vaker nog zijn het beroepen waar ze langzaamaan in terecht zijn gekomen. Natuurlijk lees je ook wat zo’n beroep nou helemaal inhoudt. Wat doe je op een dag, wat mag je wel doen – en wat zeker niet? Zo vertellen astronaut André Kuipers, voetballer Kiki van Es, illustrator Jill, YouTUber Dylan Haegens en nog veel meer mensen over hun beroep. Zelfs patissiers, tijgerverzorgers, dolfijnentrainer en een LEGO-ontwerper komen aan bod. Hoe cool is dat?

Prettig geschreven

Met een boek als Van Boswachter Tot YouTuber kun je natuurlijk alle kanten op. Het zou heel leuk zijn geweest om een soort vriendenboekje te kunnen lezen, zoals je die ook op CooleSuggesties tegenkomt, maar eigenlijk is dat voor een boek ook wel weer makkelijk. Arwen heeft er voor gekozen om het interview uit te werken tot een verhalend stuk tekst, opgedeeld in korte hoofdstukjes. Dat leest ontzettend prettig. Het is op die manier echt of Arwen het verhaal vertelt van de geïnterviewde. Knap gedaan, en leuk verteld bovendien.

Conclusie over Van Boswachter tot YouTuber

Weet jij al wat je wil worden? In het boek Van Boswachter Tot YouTuber kom je heel wat beroepen tegen, waarbij ik zeker weet dat je van een flink aantal beroepen niet eens wist dat ze bestonden, maar bij een flink aantal andere beroepen juist niet weet wat ze inhouden of hoe je het kunt worden. In dit boek lees je over bekende en minder bekende Nederlanders: de experts op hun vakgebied, over hoe ze in het beroep terecht zijn gekomen en wat er nou zo gaaf aan is.

Door:
Score: Van Boswachter tot YouTuber krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Van Boswachter tot YouTuber,

Illustrator: Marijke Klompmaker
Fontaine Uitgevers, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789059568228. Prijs: 16.95 euro.

Ga direct naar Van Boswachter tot YouTuber op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s

Reacties

Eén reactie op “Boek recensie: Van boswachter tot youtuber, Arwen Kleyngeld”

 1. […] Wat wil jij later worden? Heb je daar wel eens over nagedacht? Hoe word je dolfijnenverzorger, of dj, of geheim agent? Hoe is het om een stuntman te zijn, of een LEGO-ontwerper? In Van boswachter tot YouTuber staan 25 interviews met mensen met een droom beroep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun werk inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. En niet te vergeten: ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen! Lees ook onze recensie over Van Boswachter tot Youtuber. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.