logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Vader Kerstmis en ik, Matt Haig

Vader Kerstmis en Ik is het derde kerstboek van Matt Haig, wat begon met Een Jongen met de naam Kerstmis en Het Meisje dat Kerstmis Redde. Het gaat verder waar de eerste twee boeken zijn gestopt – maar geen nood. Heb je d’r eentje gemist, dan wordt je snel bijgepraat. Je kunt ze los van elkaar lezen, maar het is natuurlijk het leukst of ze alle drie achter elkaar te bingelezen! In dit derde deel ontdek je dat Amelia nog altijd bij de Kerstman en Mary woont in Elfhelm, de magische plek die niet zichtbaar is voor mensen.

Herrie in de tent

Elfhelm is een magische stad, vol gelach en vreugde. De dorpelingen, voornamelijk elven en feeën, zijn meestal gelukkige kleine mensen, die hard werken en gebruikmaken van magie om het leven nog leuker te maken. En dat gaat allemaal goed, totdat Vader Vodol, een knorrige en slechte elf, (opnieuw) problemen begint te veroorzaken. Hij probeert uit alle macht om de mensen uit Elfhelm weg te jagen door onrust te zaaien middels de krant van Elfhelm, waar hij de ene leugen na de andere verspreid. Maar… als hij de Kerstman, Mary en Amelia kwijtraakt, zal ook Kerstmis voor iedereen verpest zijn.

Plekje bemachtigen

Dat is niet de enige verhaallijn in Vader Kerstmis en ik. Het draait namelijk ook over Amelia, die zich een beetje verloren voelt in Elfhelm. Wat zal haar plekje worden? De kerstman probeert haar heel goedbedoeld dezelfde taken te geven als de elfen, maar dat kan natuurlijk niet zomaar. Zij gebruiken magie voor hun taken, die Amelia nog niet heeft! Het boek is dan ook wat dieper dan de gemiddelde kerstboeken. Het gaat dieper in op fake news, hoe beïnvloedbaar mensen zijn en wat het nut is van jou in een bepaalde samenleving. Amelia is te groot, te onhandig en soms ook te naïef in vergelijking met de elfen. Natuurlijk wordt het niet zo sterk benadrukt, maar die diepere onderlaag in de boeken van Matt Haig zijn stiekem echt wel te gek!


Ga direct naar Vader Kerstmis en ik op BOL.com.

Recensie over Vader Kerstmis en ik

CooleSuggesties topper

Wat mij betreft heeft Matt Haig weer een inhaalslag gemaakt richting de kwaliteit van De Jongen met de Naam kerstmis. Het is een heerlijk fantasierijk, spannend en avontuurlijk boek dat een beetje gek is, maar heel erg leuk is. Het bevat veel grappige illustraties van Chris Mould. Bovendien ontdek je ook waarom je ook met Pasen chocolade-eieren krijgt!

Score: 9


Informatie

Titel: Vader Kerstmis en ik
Auteur:
Illustrator: Chris Mould
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789048862030
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.