logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tuinieren in potten, Modeste Herwig

Als je regelmatig in de tuin bezig bent, kun je niet om het werken in potten heen. Je kent dan ook de problemen die daar bij komen kijken. Ze hebben een andere verzorging nodig dan planten in de volle grond, maar je kunt ook meer spelen met de indeling en de presentatie van de planten. Kleine potten met kleine planten, hoge planten achterin, schuiven als ze groter worden… tuinieren in potten geeft ook absoluut een mate van vrijheid en mogelijkheden.

Verschillende mogelijkheden

Met tuinieren in potten heb je ook heel wat meer manieren dan in de volle tuin. Zo kun je werken met potten op de stoep, in de tuin zelf, werken met een vierkante-meter-moestuin, hanging baskets, vertical gardens… er is tegenwoordig zo veel te krijgen en te doen! Je kunt zelfs bomen in potten kweken, heggen maken, minivijvers maken. Maar welke planten je het beste kunt gebruiken en in welke volgorde? Daarin kan Modeste Herwig je zeker wegwijs maken.

Inspiratie

Nu is dit boek vooral een inspiratieboek. De eerste veertig pagina’s zijn voorbestemd op wat tekst en uitleg, over de manieren van planten verzorgen en kweken, vormsnoei, kuipplanten en meer. Achter in het boek leer je hoe je potten beplant, balkonbakken vult, bemesten, overwinteren, verpotten en meer. Daar tussenin, zo’n 140 pagina’s lang, lees je alles over de planten die je in potten kunt houden. Denk daarbij aan vaste planten, siergrassen, bollen, zomerbloeiers, kruiden, groente en fruit en meer. Iedere plant vertelt de Nederlandse en de Latijnse naam, waar je hem het beste neerzet, hoe hoog de planten worden, wanneer ze bloeien en heel kort wat verzorgingstips. Wanneer je ze zaait, plant of oogst, dat staat niet vermeld.

Ga direct naar Tuinieren in potten op BOL.com.


Recensie over Tuinieren in potten

Tuinieren in potten is vooral een inspiratieboek, waarin je kunt zien welke planten je op welke plek zet, wanneer ze bloeien en heel summier over hoe je ze moet verzorgen. Dat is op zich een prettige bijkomstigheid, omdat je zo een goede planning kunt maken van je potten in de tuin, maar ik mistte toch wel de diepgang bij de verschillende planten. Of misschien denk ik gewoon te diep na…

Score: 7


Informatie

Tuinieren in potten, Modeste Herwig
Terra Lannoo, 208 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789089897589. Prijs: 22,50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.