logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Trubbel de Trol en de Vloek van het Nevelmeer

Onze favoriete trol is weer terug met een spannend avontuur. Dit keer gaat Trubbel samen met zijn vrienden Pepijn en Sanne op ontdekkingsreis naar het Nevelmeer. Hun vader, boswachter van het Nevelwoud, heeft namelijk gemerkt dat het water in het Nevelmeer knap hoog staat. En dat kan voor flink wat problemen zorgen.

Vreemde vloeken

Er blijkt echter iets bijzonders met het Nevelmeer aan de hand te zijn. Vroeger, lang, lang, geleden, stond op die plek een dorpje met een heel vervelende burgemeester. Die liet de inwoners al hun afval in het water gooien. De waternimfen, gemeen als ze zijn, zochten een gepaste straf. En wat deden ze? Ze lieten het dorp onder water verdwijnen, met alle inwoners erin! Die inwoners bleken echter omgevormd tot een onderwaterwezens. Ze konden dus gewoon doorgaan met hun leven. Toch wilde de burgemeester als maar meer, waardoor het water steeds hoger komt en het bos gevaar loopt.

In de aanval!

Het is nu aan Trubbel, Pepijn en Sanne om dit gevaar de andere kant op te buigen. Zal ze dat wel lukken? Volgens de inwoners van het dorp in het Nevelmeer wel. Die beschouwen Pepijn meteen als De Grote Redder. Hun vader, Mendert, ziet dat natuurlijk anders. Die wil niet dat hun kinderen zich zo maar in de strijd werpen. Dankzij Trubbel krijgen ze toch de kans om zich er een beetje mee te bemoeien en te helpen in de strijd. En dan zijn er nog twee geheim agenten van het MOZ die in het bos ronddwarrelen. Het is nog even de vraag wat we daar van moeten denken, maar in volgende avonturen zouden zouden ze zo maar eens een grotere rol kunnen spelen.

Ga direct naar Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer op BOL.com.


Recensie over Trubbel de Trol en De Vloek van het Nevelmeer

Lekker vies doen en rare schepsels tegen het lijf lopen. Het is een leventje dat Pepijn en Sanne zich niet meer anders kunnen voorstellen sinds ze in het bijzondere Nevelwoud wonen. Gelukkig zijn ze bevriend met Trubbel de Trol, die mensen maar wat leuk vind. In dit avontuur beleven ze een spannend onderwateravontuur, dat een paar keer wel heel spannend wordt. Ook dit boek is weer vlot geschreven, met een tikje gegriezel en genoeg fantasie. De tekeningen geven het wat meer om naar te kijken.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer,
Illustrator: Kees de Boer
Uitgever: Ploegsma, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789021679051. Prijs: 13.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.