logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tosti en toast, Fern Green


Hier staan ze regelmatig op het menu: tosti’s! Heerlijk met een kom versgemaakte soep. Maar, moet ik toegeven, die tosti’s zijn wel grotendeels hetzelfde. De standaard ham-kaastosti, je kent ze wel. Dat moet anders kunnen. Wel iedere keer een ander soepje, maar nooit een keer een andere tosti. Maar goed: wat kun je allemaal tussen die twee sneetjes brood doen? Kaas en jam is een heerlijke combinatie, of gewoon lekker veel kaas. Ook goed. Maar in het boek Tosti en Toast ging toch echt een wereld voor ons open.

Verschillende stijlen

Eigenlijk wist ik al dat we verrast zouden worden door een mooie keur aan smaken en combinaties. Dat zie je namelijk al aan de inhoudsopgave. Als je begint met De Klassiekers en daarna doorgaat naar Avontuurlijke Tosti’s, dan weet je eigenlijk al genoeg. Vervolgens ga je door met Ze Smelten De Kazen! En Grote Trek. Als laatste hoofdstuk kom je nog een aantal zoete tosti’s tegen. Een mooie verzameling recepten om te proberen!

Tekst en uitleg

Grappig is te lezen dat er eerst nog een flink aantal pagina’s tekst en uitleg over tosti’s en toast gegeven wordt. Want zo’n tosti, die bouw je niet zo maar op. Daar komt heel wat bij kijken! Zo worden er verschillende soorten brood besproken, maar ook vooral de kazen krijgen ruim aandacht. Wat zijn nou de beste kazen om te gebruiken in een tosti? Bovendien speelt boter een grote rol. Die bepaalt de krokantheid van de buitenkant.

Zo maak je de ultieme tosti

Tip van de eeuw, die weinig mensen kennen: smeer de boter aan de buitenkant van het brood. Daardoor hoef je de bakplaat niet in de smeren (waarbij het vet kan verbranden) en krijg je een geweldig mooi krokant korstje!

Ga direct naar Tosti en toast op BOL.com.


Recensie over Tosti en toast

Dit is echt een boek om je vingers bij af te likken. Na een gedegen uitleg over de tosti ga je aan de slag met verschillende soorten en beleggingen. Ieder met een unieke smaak, voor ieder wat wils. Je zou er zo een menukaart van een tosti-restaurant mee kunnen vullen – ik weet zeker dat het goed zou lopen. De recepten zijn duidelijk, goed omschreven en absoluut haalbaar. Als je nog geen trek had in tosti’s dan krijg je dat wel bij het zien van de kleurenfoto’s.

Score: 8


Informatie

Tosti en toast,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789461431738. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.