logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Top trends voor ondernemers, Willem Overbosch

Het ondernemerschap is niet altijd gemakkelijk. Zeker als je zoveel mogelijk zelf wil doen gaat er ontzettend veel tijd zitten in alle rond activiteiten van je onderneming. Zie dan nog maar eens tijd te hebben om de markt in de gaten te houden en nieuwe trends te spotten! Dat is nagenoeg onmogelijk, tenzij je in een branche zit waarbij het absoluut noodzakelijk is dat je deze trends bijhoudt. Gelukkig zijn er altijd mensen die dit soort activiteiten voor je uit handen kunnen nemen, zoals Willem Overbosch, schrijver van het boek Toptrends voor ondernemers. In dit boek laat Willem je zien wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het ondernemerschap. Enkele van deze trends zal je misschien bekend voorkomen, maar waarschijnlijk zal je al snel een kladblokje binnen bereik hebben om korte notities te maken.

Digitale revolutie

Het zal je niet verbazen dat het gros van de trends die in het boek Toptrends voor ondernemers is gemeld, gericht is op de digitale wereld. We zitten immers midden in een digitale revolutie! De revolutie brengt zowel kansen als risico’s met zich mee. Ga je goed om met deze nieuwe trends, dan zullen ze je een geweldig stuk helpen in het uitvoeren van je onderneming of het benaderen van nieuwe klanten en contacten. Stap je niet op tijd in met deze trends, dan loop je wellicht mooie kansen mis! En ook jij wil natuurlijk een vliegende start voor je bedrijf.

Heldere taal

In het boek Toptrends voor ondernemers worden 10 verschillende trends aan je gepresenteerd. Iedere trend wordt netjes geïntroduceerd en toegelicht aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Daarbij worden ook ervaringsdeskundigen aan het woord gelaten middels een kort interview. Dat geeft de voorbeelden nog wat extra kracht en impact maar ook door het boek heen staan duidelijke voorbeelden van hoe je deze nieuwe trends kunt gebruiken in je eigen onderneming. Hoewel niet alle trends op jou van toepassing hoeven te zijn, is het goed om ervan te weten: je weet nooit of een van de opdrachtgevers of klanten misschien wel gebruikmaakt van deze nieuwe technieken!

Conclusie over Toptrends voor ondernemers

Als ondernemer moet je soms rennen om de trein te kunnen halen – of bij te kunnen houden. Als je zorgt dat je op tijd aan boord zit, kun je anderen hier mee helpen. Dat is precies wat Willem Overbosch doet in zijn boek – voor jou als ondernemer biedt het kansen om trends te erkennen en te gebruiken in je bedrijf.

Door: CooleSuggesties
Score: Toptrends voor ondernemers krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Toptrends voor ondernemers, Willen Overbosch
Van Duuren Media, 204 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789089653635. Prijs: 24.99 euro.

Ga direct naar Toptrends voor ondernemers op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.