logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tom Groot 20: Alle beetjes helpen, Liz Pichon

De boeken van Liz Pichon zijn ontzettend populair: de bizarre en chaotische avonturen van Tom Groot zorgen voor spanning, verbazing en vooral voor een flinke lach. Het is dan ook niet raar dat we inmiddels het twintigste deel van Tom Groot in handen hebben, met de pakkende titel: Alle beetjes helpen (meestal dan). Daarin staat helpen en klusjes uitvoeren centraal.

Geld verdienen

In Tom Groot: Alle Beetjes Helpen heeft Tom een droom. In de winkel ziet hij namelijk een enorme tekendoos, die hij heel graag wil hebben. maar ja – zie daar maar eens het geld voor bij elkaar te krijgen! Dat doet hij door middel van klusjes, die hij voor zijn ouders uitvoert. Toch is het de vraag of hij ze daar erg blij mee maakt: er gaat namelijk nog al wat mis.

School helpen

De klusjes zorgen voor de nodige hilariteit, maar het blijkt een opstapje te zijn voor het tweede deel in het boek. Het verhaal krijgt namelijk een iets andere wending als het dak van de bibliotheek wordt verwoest door een storm. Iedereen doet zijn best om geld in te zamelen. Tom besluit zijn gespaarde geld te doneren, aangezien de tekendoos niet meer leverbaar bleek te zijn. En zoals je weet kan Tom nogal fanatiek zijn in zijn handelen: er ontstaat een soort wedstrijd die het meeste geld kan inzamelen.

Creatief boek

Net als de eerdere boeken uit de Tom Groot-reeks is ook dit boek geschreven als een soort creatief dagboek. Het lettertype lijkt handgeschreven en de tekst is doorspekt met doodles en krabbels. Sommige letters zijn heel creatief vergroot of als een tekeningetje opgenomen, maar ook in de kantlijn staan heel veel kleine ondersteunende tekeningetjes, waardoor het boek makkelijk leesbaar is – ook voor kinderen die minder goed kunnen lezen.


Ga direct naar Tom Groot 20: Alle Beetjes Helpen (meestal dan) op BOL.com.

Recensie over Tom Groot 20: Alle Beetjes Helpen (meestal dan)

De boeken van Tom Groot zijn geweldig leuk om te lezen, dankzij de creatieve noten en tekeningetjes. We hebben gemerkt dat ze vooral in trek zijn bij kinderen die wat moeite hebben met lezen, dankzij de ondersteunende tekeningen hebben ze net dat zetje in de rug om toch in een fijn tempo door te kunnen. De avonturen zijn hilarisch en tamelijk absurd, maar kinderen van 8-11 jaar zullen er van smullen.

Score: 8


Informatie

Titel: Tom Groot 20: Alle Beetjes Helpen (meestal dan)
Auteur:
Illustrator: Liz Pichon
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789025777524
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.