logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tom Groot 12: Familie, vrienden en harige wezens, Liz Pichon

Tom Groot heeft inmiddels een mooi plekje in onze harten veroverd. Het grappige kereltje heeft niet alleen een unieke kijk op de wereld om hem heen, hij weet het ook nog eens op een grappig een sarcastische manier te verwoorden. Een jongen naar mijn hart! Daarbij gebruikt hij zijn tekentalent om er lustig op los te doodlen, zodat de verhalen nog meer tot leven worden gewekt. In het 12e boek over Tom Groot gaat het over zijn omvangrijke schoolproject, dat uiteindelijk de titel Familie, Vrienden en Harige Wezens krijgt. Die naam heeft het werkstuk natuurlijk niet in 1 keer gekregen, dat is langzaam zo gegroeid. En je kunt lezen hoe dat allemaal tot stand is gekomen.

Graven in de geschiedenis

Voor een schoolproject moeten de kinderen ui de klas van Tom Groot een stamboom maken, waarbij ze van alles moeten vertellen over hun ouders en grootouders. Tom stokt eigenlijk al bij zijn grootouders, aangezien zijn ouders niets over hen willen vertellen. Een lastig probleem… en dus gaan Tom en Dirk zelf dingen bedenken. Daarbij worden ze onbewust geholpen door Dahlia, Toms zus, en de vader en moeder van Tom. Juist omdat ze niet genoeg zeggen (en soms een beetje plagen) ontstaan er de wildste verhalen over de grootouders van Tom, maar ook over de andere familieleden en vrienden komt Tom wel heel interessante dingen te weten.

Harige wezens

Ook dat hoofdstuk komt eigenlijk bij toeval terecht in het werkstuk Familie, vrienden en harige wezens van Tom. Dankzij een stukje plakband, waar toevallig wat haren op zitten. Zo ontstaat er weer een nieuwe wereld in Toms brein, die overigens wel een serieus staartje krijgt in het werkstuk. Na een paar grappige zijsprongen en informatieve pagina’s, wel te verstaan. Zo krijg je weer een unieke kijk in de wereld van schoolgaande kinderen en de problemen waar ze dagelijks mee te maken krijgen. De grootste vraag is echter: hoe wordt dit creatieve werkstuk ontvangen bij de school van Tom? Tja – daar zul je het boek toch echt zelf voor moeten lezen!

Ga direct naar Tom Groot 12 – Familie, vrienden en harige wezens op BOL.com.


Recensie over Tom Groot 12: Familie, vrienden en harige wezens

CooleSuggesties topper

Tom Groot beleeft de leukste en spannendste avonturen die je maar kunt indenken. Ze zijn grappig en avontuurlijk, bijzonder en vooral grappig. Hij schrijft zijn ervaringen op in een soort dagboek, die hij meer dan voldoende voorziet van kleine tekeningen en doodles. Ook in Tom Groot 12 vind je genoeg tekeningen om je te vermaken – en natuurlijk meer dan genoeg humor om je af en toe van je stoel te laten rollen. Wij kijken in ieder geval rijkhalzend uit naar Tom Groot 13 – ook dat deel zal hier door iedereen in huis verslonden worden!

Score: 9


Informatie

Tom Groot 12: Familie, vrienden en harige wezens,
Illustrator: Liz Pichon
Uitgever: Gottmer, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025767822. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.