logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Toen ze verdween, Carla Kovach

Toen ze verdween is het vierde boek waarin je een spannend avontuur beleeft met Gina Harte. Eerder recenseerden wij Stil Maar en Dit Heb Je Verdiend uit deze reeks. Toen ze verdween is ook weer een bizar mysterie, dat een lijntje trekt naar gebeurtenissen van zeven jaar geleden. De aanleiding hiervoor is de moord op een jonge vrouw, Jade Ashmore, waarbij de moordenaar zijn daad niet helemaal kon voltooien: het lijk moest hij achterlaten…

Bekijk hier alle boeken over Gina Harte.

Zeven jaar in het verleden

Dat brengt ons via een klein bruggetje naar gebeurtenissen uit het verleden, waar zeven jaar geleden een jonge vrouw, Samantha, van de aardbodem verdween toen ze naar huis ging na een avondje stappen. Volgens haar beste vriendin Diane zou Samantha zijn vermoord, maar door het ontbreken van bewijsmaterialen en signalen dat het om een moord zou draaien, bleef de zaak openstaan als een vermissingszaak. Maar op de dag dat Jade is vermoord, ontvangt Diane een verjaardagskaart die aan Samantha is gericht. Binnenin vind ze een vingernagel, gelakt in de kleur die Samantha altijd droeg. Toch is de nagel niet van Samantha – hij blijkt van Jade te zijn! Wat zou deze boodschap kunnen betekenen? Zou Samantha nog in leven zijn? Of wordt er een wreed spel gespeeld?

Teamwork

Gina en haar team zetten hun tanden in de kwestie, voordat er nog een slachtoffer valt. Omdat het zo’n oude zaak is, zullen ze hem van voor tot achter moeten doornemen en daarmee halen ze heel wat stenen ondersteboven. In tegenstelling tot veel andere detectiveseries blijft het privéleven van de hoofdpersonen voor een groot deel buiten beschouwing. Ze spelen wel mee op de achtergrond, maar vormen op geen enkele manier een belangrijk aspect van de boeken. Dat zorgt dat je alle aandacht kunt vestigen op het probleem en de zaak die je voor je ziet, die telkens weer een andere kant op neigen. Er komen tenslotte telkens weer nieuwe signalen of resultaten die weer naar een volgende stap leiden.


Ga direct naar Toen ze verdween op BOL.com.

Recensie over Toen ze verdween

Toen ze verdween is een spannende thriller, waarbij je nekharen soms letterlijk overeind gaan staan. Er zitten namelijk een paar heel creepy momenten in! Mocht je daar niet van houden, kun je dit boek beter even links laten liggen. Toch is het een geweldig boek om te lezen. Het heeft een flink tempo en de schrijfstijl is indrukwekkend. Je wordt als lezer regelmatig op het verkeerde been gezet, hoewel de kans groot is dat je in het begin toch op op het juiste spoor zit. De twijfel blijft echter tot de laatste pagina’s, waarin het mysterie uit de doeken wordt gedaan.

Score: 8


Informatie

Titel: Toen ze verdween
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 378
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022593936
Prijs: 20 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.