logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ticket to Ride puzzelboek

Ben jij fan van spelletjes? Dan weet je als geen ander dat het niet altijd makkelijk is om de leuke spellen eruit te vissen. Wij hebben er al heel wat gespeeld en weten dus waar we het over hebben! Sommige spellen zijn het spelen en herspelen meer dan waard, zoals Ticket to Ride. Daar kunnen we geen genoeg van krijgen! En dat hoeft ook niet. Want ook zonder het bordspel kunnen we ons onderdompelen in die avontuurlijke wereld. Bijvoorbeeld met het Ticket to Ride puzzelboek!

Ticket to ride puzzelboek

Het puzzelboek neemt je mee naar de hoogtijdagen waarin het spel zich afspeelt. Je reist dus niet alleen over de hele wereld, maar ook terug in de tijd. Naar het jaar 1900, om precies te zijn, waar je de jonge toerist uithangt die per trein de wereld gaat ontdekken. Zo reis je van hoofdstuk naar hoofdstuk, die per continent en regio is ingedeeld. Per regio kom je tal van uitdagingen tegen, gekoppeld aan interessante personages. Stuk voor stuk zetten ze je een uitdagende hersenkraker voor, variërend van logische problemen en treinspoorpuzzels tot raadsels en taalkundige raadsels.

Kleine details

De koppeling naar het Ticket to Ride bordspel zit er – uitgezonderd de titel – vooral in kleine details. De vormgeving is natuurlijk heerlijk retro en luxe uitgevoerd, maar verder is het eigenlijk best subtiel. Natuurlijk om je zo nu en dan een getekend treinstel tegen en begint ieder hoofdstuk (dus iedere regio) met de koppeling naar het bordspel. Daarmee wordt eerder de link gelegd naar de steden die je gaat bezoeken dan met het spel. En dat is een prettige gewaarwording! Het ligt er allemaal niet té dik op. Sterker nog: de aandacht ligt eerder op kennis en feitjes dan op de koppeling met het bordspel. Je gaat dus echt op wereldreis!


Ga direct naar Ticket to Ride puzzelboek op BOL.com.

Recensie over Ticket to Ride puzzelboek

CooleSuggesties topper

Een boek dat je meeneemt over de hele wereld, met heel veel feitjes en weetjes. De verschillende puzzels nemen je mee op spannende avonturen. Sommige puzzels zul je zo uit je mouw kunnen schudden, anderen vragen meer van je hersenen. Soms moet je ze echt goed laten kraken, of even opzij leggen om ineens te weten hoe je hem moet aanpakken. De vormgeving is geweldig: lekker retro, maar vooral heel sfeervol. De foto’s en illustraties nemen je mee naar het wereldbeeld van 1900, de puzzels zijn heel divers. Dat maakt dit boek niet alleen leuk voor fans van het bordspel, maar ook zeker voor de puzzelaars onder ons die eens wat anders willen dan de standaard kruiswoordpuzzel.

Score: 9


Informatie

Titel: Ticket to Ride puzzelboek
Auteur:
Uitgever: Mus
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789045326412
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.