Boek recensie: The Empress, S.J. Kincaid

Wat gebeurt er als twee machtsbeluste tieners op de troon komen? Op zich niet veel, zou je denken, maar als die macht onmetelijk groot is, wordt het pas echt spannend. Het kan zelfs nog een tandje erger, wanneer één van hen letterlijk en figuurlijk over lijken gaat. Dat is het geval in The Empress, het tweede deel van de Diabolic-reeks van S.J. Kincaid. Tyrus zit namelijk op de troon en heerst over de ruimte (heel ruim, inderdaad), met de bloedlinke Nemesis aan zijn zijde. Nemesis doet er alles aan om haar geliefde Tyrus te beschermen… ze is namelijk een Diabolic, iemand die er wel menselijk uitziet, maar in werkelijkheid gemaakt is om te doden.

Politieke machtsspelletjes

Zoals je kunt verwachten, zit je op de troon van waaruit je heerst over de hele ruimte niet echt veilig. Er zijn heel wat kapers op de kust die een gooi willen doen naar die machtspositie. Naast de nodige machtsspelletjes op politiek vlak (die vooral in het begin van het boek de boventoon voeren) zijn er ook genoeg andere manieren om iemand van de troon te krijgen… met de nodige spannende actiemomenten tot gevolg. Op dat moment komt het verhaal weer goed van de grond en dendert het voort met een heerlijke vaart. Door de ruimte, van planeet naar planeet.

Sci-fi fantasy

Dit boek speelt zich inderdaad af in de ruimte, hoewel de cover misschien doet vermoeden dat het anders is. Fans van sci-fi films zullen dus hun hart kunnen ophalen, maar ook als ruimteverhalen niet jouw ding zijn, zou je nog goed kunnen smullen van The Empress. Waar het verhaal wel wat steken laat vallen is de persoonlijke ontwikkeling van de twee hoofdpersonen. Ze lijken nauwelijks van elkaar te houden, hoewel ze wel samen op de troon zitten! Het verhaal is simpelweg te druk met alle gevechten en moordaanslagen, om daar verder aandacht aan te schenken. Heel klef had het van mij ook niet hoeven worden, maar een beetje verdieping was welkom geweest.

Ga direct naar The Empress op BOL.com.


Recensie over The Empress

The Empress is een geval apart. Het is een fantasyboek dat in de ruimte speelt (dat eigenlijk al best uniek is) maar vooral aandacht heeft voor actie en geweld. De setting zou wat dat betreft net zo goed in de middeleeuwen kunnen zijn, ware het niet dat … nou ja, het blijft een high tech verhaal met wat politieke inbreng en vooral veel vaart. Dat gaat ten koste van de sfeer en de ontwikkeling van de personages, jammer genoeg, maar het neemt niet weg dat dit boek vlot leest, en dat je het ook wil uitlezen.

Score: 7


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

The Empress,
Illustrator: nvt
Uitgever: Young & Awesome, 392 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 – 25 jaar. ISBN: 9789025874698. Prijs: 18,99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.