logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: The Darkest Minds 2 – Onvergetelijk, Alexandra Bracken


In het eerste deel van de The Darkest Minds trilogie: De Overlevenden, maakte je kennis met Ruby. Zij is één van de overlevenden van een dodelijke ziekte die door Amerika raast. Veel tieners overlijden daaraan, maar de kinderen die ‘m overleven houden er bijzondere gaven aan over. Of ze overleven de ziekte omdat ze die gave hebben, ’t is maar net hoe je het bekijkt. Maar goed: Ruby is zo’n bijzonder kind en wordt in het eerste deel opgesloten in een heropvoedingskamp, waar ze gedwongen worden tot arbeid. Het is dan ook eerder een gevangenkamp, waar de gevaarlijkste jongeren zonder morren worden vermoord. In het eerste deel weet ze te ontsnappen, en Onvergetelijk gaat verder met het verhaal, met een sprongetje van een paar weken.

Alliantie

In Amerika gaat het hard tegen hard. Het leger zet alle middelen in om de ‘gevaarlijke’ jongeren te vangen en op te sluiten, waarbij er natuurlijk ook meer dan genoeg weerstand is tegen deze mens-onterende praktijken. Natuurlijk is er een groot aantal begaafde kinderen die zich met man en macht tegen de overheid verzet, waarbij ze dankbaar gebruik maken van hun bovennatuurlijke gaven. Hoewel Ruby zich in het eerste boek heeft aangesloten bij een klein groepje jongeren, is er nog een grotere groep: de Kinderalliantie, die een felle strijd levert tegen het leger. De vraag is natuurlijk wie er de Goede is en wie de Slechte, maar Ruby heeft geen zin om bij één van die partijen te horen. Toch wordt ze daartoe gedwongen als één van haar vrienden gewond raakt. De Kinderalliantie belooft de Chubs te helpen, als Ruby hen helpt. Zij heeft namelijk wel heel sterke gaven, die de Alliantie goed van pas zal komen!

Vriendendienst

En zo wordt ze voor het karretje gespannen van de Kinderalliantie, waarbij ze een missie heeft: ze moet een USB-stick zien te bemachtigen van Liam. Daarop zou informatie staan over de ziekte, de ziektebeelden en mogelijke manieren om deze te genezen. Het probleem is alleen dat Liam niet weet dat hij die stick heeft, of waar hij op staat… zo komt Ruby in dit deel terecht in een nieuwe wereld, met nieuwe mensen waar ze mee te maken heeft. Die zijn soms heel rechtdoorzee, soms hebben ze een dubbele agenda…

Bekijk de hele Darkest Minds trilogie:
De OverlevendenOvergetelijkEen onzeker licht

Ga direct naar The Darkest Minds 2 – Onvergetelijk op BOL.com.


Recensie over The Darkest Minds 2 – Onvergetelijk

The Darkest Minds dendert rustig voort, met nieuwe personages, nieuwe krachten en veel nieuwe informatie over die mysterieuze ziekte die door het land raast. Ruby maakt weer nieuwe vrienden en leert haar gaven langzaamaan beter kennen. Dat zorgt voor spannende actiemomenten, die feller zijn dan het eerste deel. Het verhaal is spannend geschreven en heeft een paar stoere twists.

Score: 8


Informatie

The Darkest Minds 2 – Onvergetelijk,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij Karakter, 446 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789045215556. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.